В Івано-Франківській області задля покращення стану доріг

В Івано-Франківській області задля покращення стану доріг

29.04.15 09:52 0 637
Вівторок, 28 квітня 2015, 16:16 |

28.04.2015

Державтоінспекцією області з 23 березня по 19 квітня п.р. проводився весняний комісійний огляд автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів. За цей період працівниками ДАІ за неналежне утримання автошляхів на посадових осіб дорожньо-комунальних організацій складено 27 протоколів, видано 27 приписів, 45 вимог ДАІ, надіслано 30 інформації в органи влади та прокуратури для відповідного реагування на виявлені недоліки.

Працівниками ДАІ області спільно із журналістами обласних засобів масової інформації проведено перевірки як стану утримання вулично-дорожньої мережі так і якості проведення ямкового ремонту. Звичайно, відгуки населення про дороги, а краще і точніше сказати бездоріжжя – це обурення і песимістичні прогнози на найближче майбутнє. Самі методи ремонту настільки застарілі і відповідно недовготривалі, що та робота, яка робиться службами дорожньо-комунальних організацій просто мізерна проти того, що потрібно ще зробити, щоб дороги таки стали кращими.

Однак, ДАІ не оминає тих посадовців, які недопрацьовують і відповідно до адміністративного законодавства складає на них протоколи за неналежний стан утримання доріг, видає приписи і проводить контроль за усуненням виявлених недоліків.

Як зазначає керівник відділу організації дорожнього руху обласної Державтоінспекції підполковник міліції Михайло Бабій: «З початку року притягнуто до адміністративної відповідальності 99 посадових осіб та громадян (за ст.139, 140, 188-28 КУпАП), для усунення недоліків у відповідні організації та громадянам направлено 93 вимоги та 85 приписів ДАІ. Направлено 97 інформацій в органи влади щодо покращення організації дорожнього руху, стану утримання мережі. До адмінвідповідальності притягнуто 51 посадову особу дорожніх, комунальних та залізничних організацій».

Наразі Державтоінспекцією обстежено 1154,2 км автомобільних доріг державного значення та 2956,3 км місцевого значення. Як показали результати – значна частина доріг загального користування та вулиць населених пунктів уражені ямковістю, вибоїнами, осіданням та напливами. Усе це створює загрозу для учасників дорожнього руху. Також задля забезпечення безпеки дорожнього руху необхідно поновити горизонтальну розмітку на 1010 км доріг державного значення та 700 км доріг місцевого значення, встановити та замінити 660 дорожніх знаків, відремонтувати 12,6 км транспортного огородження тощо.

Прес-служба УДАІ УМВС в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ