Чернігівська область: Бережіть ліси від пожеж

Чернігівська область: Бережіть ліси від пожеж

30.04.15 08:04 0 566
За умов тривалої сухої погоди у лісових масивах області очікується високий та надзвичайно високий клас пожежної небезпеки. В цей період залишки рослинності та сухого настилу легко спалахують від будь-якого джерела вогню. Ним може стати непогашений недопалок, сірник, розведене багаття.

Слід зазначити, що внаслідок необережності громадян у поводженні з вогнем, спалювання сухої рослинності на полях і відкритих територіях, у лісових масивах Чернігівської області виникло 35 пожеж, під час яких вигоріло майже 95 га сухого настилу.

28 квітня біля сіл Ведильці, Деснянка, Новий Білоус та селища Седнів Чернігівського району в лісових масивах ДП "Чернігіврайагролісгосп" сталися пожежі сухого настилу на загальній площі майже 10 га. Ще одна пожежа на площі 1,5 га виникла на території ДП "Ніжинрайагролісництво" біля м. Ніжин.

Зважаючи на невелику відстань від меж Чернігівської області до місця виникнення пожежі на території спеціального комбінату “Чорнобильська пуща”, слід зазначити, що ситуація з ліквідації осередків загоряння повністю контрольована. На місці пригоди працює авіація та підрозділи Держслужби України з надзвичайних ситуацій. Радіаційний фон на території області в межах безпечної норми, жодних загроз немає.

Рятувальники ДСНС закликають населення бути пильними та обережними. У зв’язку з високим та надзвичайно високим класом пожежної небезпеки, забороняється розпалювати вогнища, кидати непогашені сірники або недопалки у лісових масивах та паркових зонах.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: прокурор ...
Наступна новина: Правоохоронці Волині ...

КОМЕНТАРІ