На Вінниччині обговорили як вдосконалювати роботу центрів надання адміністративних послуг (+фото)

На Вінниччині обговорили як вдосконалювати роботу центрів надання адміністративних послуг (+фото)

30.04.15 09:50 0 647
29 квітня, у Вінниці відбувся семінар-тренінг «Вдосконалення діяльності центру надання адміністративних послуг». Захід організовано Центром політико-правових реформ (м. Київ), Центром досліджень місцевого самоврядування (м. Львів) та Департаментом економічного регіонального розвитку облдержадміністрації.

В ході регіонального зібрання експерти спільно з керівниками ЦНАПів Вінниччини обговорювали покращення якості надання адміністративних послуг через вдосконалення роботи центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) у містах та районах краю.

Відкриваючи захід директор департаменту економічного, регіонального розвитку облдержадміністрації Олександр Якубик зазначив, що влада повинна сприяти покращенню якості надання адміністративних послуг через вдосконалення діяльності ЦНАП у кожному районі Вінниччини. Посадовець зазначив, що за три місяці поточного року у центрах області вінничани отримали 206 тисяч послуг .

« в нашій області є 28 центрів з яких 5 міськрайоних і 20 районних. Однак, не всі вони забезпечені, так як у місті Вінниця. Насамперед, це результат відсутності належного фінансування. Однак, зважаючи на те, що перший етап реформи децентралізації – бюджетна децентралізація почала приносити перші результаті, в області за 3 місяці в окремих районах місцеві бюджети виконанні в річному обсязі. Це дасть нам можливість краще забезпечити центри та наблизити їх до рівня «прозорих офісів» обласного центру» – наголосив Олександр Якубик.

Заступник голови правління Центру політико-правових реформ Віктор Тимощук в ході семінару представив основні напрямки реформування системи надання послуг, проблеми та ризики цього процесу. За його словами, однією з основних проблем є відсутність необхідної взаємодії і спільних дій між територіальними підрозділами центральними органами виконавчої влади і центрів надання адміністративних послуг.

Заступник голови правління та експерт Центру досліджень місцевого самоврядування Ігор Бригілевич звернув увагу на необхідності формування дієвих ЦНАП, про які б мали знати громадяни і до яких вони мали б потребу звертатися. Для цього необхідно об'єднати зусилля органів влади всіх рівнів і громадськості.

Крім того, в ході заходу керівники ЦНАП Вінниччини були ознайомлені з напрацюваннями роботи «прозорих офісів» Волинської області. Так, заступник керівника апарату Волинської ОДА Роман Матвійчук поділився досвідом формування мережі ЦНАП у Волинській області шляхом реалізації єдиних організаційних підходів та впровадження електронного документообігу у ЦНАП районів і міст області. Він відзначив також, що у ЦНАПах Луцька надаються практично всі послуги тамтешньої міської ради та територіальних відділень ЦОВВ. Зокрема, з середини лютого 2015 року видача біометричних паспортів відбувається у приміщенні ЦНАП.

Учасники заходи взяли активну участь у обговоренні представлених тем, надали пропозиції і рекомендації щодо поліпшення діяльності ЦНАП, а також підтримали потребу формування і реалізації державою послідовної політики щодо розвитку ЦНАП та реальної передачі послуг органів виконавчої влади до ЦНАП.

Семінар-тренінг проведено за фінансової підтримки Представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Буковина: організатори ...

КОМЕНТАРІ