"Свобода" вимагає від очільника Львова Андрія Садового озвучити позицію щодо будівництва пам'ятника Шептицькому

"Свобода" вимагає від очільника Львова Андрія Садового озвучити позицію щодо будівництва пам'ятника Шептицькому

30.04.15 09:13 0 760
Депутати від фракції ВО "Свобода" у Львівській облраді 28 квітня 2015 року звернулися до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою вважати громадське обговорення питання встановлення у місті пам'ятника митрополитові Андрею Шептицькому завершеним та оприлюднити проєкт детального плану реновації площі Святого Юра. Відповідне звернення під час сесії зачитав депутат Львівської облради від ВО "Свобода" Михайло Барбара.

Націоналіст нагадав, що рішення про будівництво у Львові пам'ятника митрополитові було ухвалено ще 2010 року: "Місцем розташування пам'ятника визначено площу Святого Юра, яку має бути реконструйовано відповідно до затвердженої оргкомітетом зі спорудження пам'ятника митрополитові Шептицькому остаточної концепції комплексного проєкту пам'ятника та відновлення площі Святого Юра".

Також Михайло Барбара зазначив, що депутати-свободівці вимагають відхилити проєкт "Детального плану реновації території Святоюрської Гори з реконструкцією площі Святого Юра, впорядкуванням митрополичих садів з пропозиціями щодо визначення місць розташування пам'ятника митрополиту Андрею Шептицькому", розробленого приватним підприємством "Науково-виробнича фірма "Рутенія" ( ГАП-Ю.Криворучко), та, відповідно до чинного законодавства, оголосити новий тендер із розробки детального плану.

"Вимагаємо зобов'язати відповідальні підрозділи виконавчих органів міської ради видати усі дані на проєктування відновлення площі Святого Юра, а також розробити, затвердити та оприлюднити графік комплексного виконання робіт із зазначенням чітких термінів, врахувавши при цьому, що урочисте відкриття пам'ятника заплановано на 29 липня цього року", – підкреслив депутат.

Він наголосив: "Свобода" звертається до Андрія Садового, щоби він відверто висловив свою позицію з цього приводу, бо деякі політичні сили намагаються зірвати процес будівництва пам'ятника митрополитові Шептицькому.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ