Волинь: засуджено посадовицю,яка привласнювала

Волинь: засуджено посадовицю,яка привласнювала "дитячі" гроші

30.04.15 10:21 0 598
Прокуратурою Луцького району підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо спеціаліста управління соціального захисту населення районної державної адміністрації, яка привласнювала державні кошти, що виділяються у якості допомоги при народженні дитини.

Посадовиця вносила до Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків неправдиві відомості про народження та смерть дітей. Аби привласнити кошти, жінка користувалась банківською карткою своєї знайомої, у якої нібито неодноразово народжувались та помирали діти.

Усього за такою схемою працівниця соцуправління з вересня по грудень 2014 року незаконно привласнила понад 48 тисяч гривень та намагалась привласнити ще понад 11 тисяч гривень.

Вироком Луцького міськрайонного суду її визнано винною у службовому підробленні та привласненні державних коштів шляхом зловживання службовим становищем.

Відтак посадовиці призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі зі встановленням 3-річного іспитового строку. Її також позбавлено рангу державного службовця та права 3 роки обіймати посади в органах державної влади та управління.

Шкоду, завдану її злочинними діями державі, працівниця соцуправління відшкодувала у повному обсязі.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ