У Луцьку надаватимуть психологічну допомогу учасникам АТО та їх родинам

У Луцьку надаватимуть психологічну допомогу учасникам АТО та їх родинам

30.04.15 11:30 0 602
Під час шньої сесії міської ради депутати прийняли рішення про залучення додаткових психологів у лікувальні установи для надання психологічної підтримки учасникам АТО та їхнім родинам. Про суть документа присутніх поінформувала депутат міської ради Ірина Констанкевич. Вона зазначила, що участь у проведені антитерористичної операції бере багато лучан. Частина з них вже демобілізувалася, а тому нині гостро постає питання соціальної підтримки цієї категорії громадян. За її словами, зараз ставки психологів є у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі, Волинському обласному госпіталі для інвалідів війни і дві ставки дитячих спеціалістів. Ірина Констанкевич зазначила, що надання психологічної допомоги медичними психологами дозволить учасникам АТО швидше реабілітуватися, адаптуватися до мирного життя та розширити життєві перспективи. Окрім того, в окремих випадках зазначеної психологічної допомоги й підтримки потребують і члени сімей учасників АТО.

Вона наголосила, що пропонується на договірній основі залучити у міські поліклініки чотири психологи. За її словами, це зараз дуже актуально.

Підтримав цю ідею й міський голова Микола Романюк. Він наголосив на важливості психологічної реабілітації та підтримки учасників АТО та їх родин. Також Микола Романюк зауважив, що при формуванні бюджету на наступний рік, необхідно передбачити кошти для введення у лікувальних закладах додаткових ставок психологів.

Закликали колег підтримати запропонований проект рішення й секретар міської ради Сергій Григоренко, депутати Анатолій Пархом'юк та Ганна Кравчук.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вперше в Україні у ...

КОМЕНТАРІ