В Луцьку відбулась зустріч із переселенцями Криму та Донбасу

В Луцьку відбулась зустріч із переселенцями Криму та Донбасу

30.04.15 13:15 0 692
В конференц-залі готелю “Україна” відбувся круглий стіл на тему “Волинь-Донбас. Єдина Україна. Шляхи інтеграції переселенців в місцеву громаду м. Луцька”, організований громадською організацією “Переселенці Криму та Донбасу”.

Учасниками заходу були представники виконавчих органів Луцької міської ради та засобів масової інформації.

Під час круглого столу присутні обговорювали актуальні проблеми переселенців та можливі шляхи їх вирішення.

Від департаменту соціальної політики участь у заході взяла заступник директору департаменту соціальної політики Тетяна Корецька. Вона повідомила присутнім, що відповідно до п.8 ст. 4 Закону України “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”, термін дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи становить 6 місяців з моменту її видачі. Щодо продовження дії довідки особам, які переміщені з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, необхідно звернутися до департаменту соціальної політики.

Також Тетяна Костянтинівна поінформувала учасників заходу про те, що постановою КМУ від 31 березня 2015 року № 212 внесені зміни до Порядку надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженого постановою КМУ від 01.10.2014 № 505. Відтак для призначення грошової допомоги на наступний шестимісячний строк уповноважений представник сім'ї подає заяву, в якій повідомляє про відсутність змін, що впливають на призначення допомоги , а також довідки всіх членів сім'ї про взяття на облік осіб, які переміщуються, строк дії яких продовжено на наступний період.

Департамент соціальної політики міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі триває ...
Наступна новина: Чернігів долучився до ...

КОМЕНТАРІ