За зрив сесії Волинської облради відповідальним є голова ради,– фракція ВО "Свобода"

За зрив сесії Волинської облради відповідальним є голова ради,– фракція ВО "Свобода"

30.04.15 15:01 0 838
Відповідальність за те, що 34-а сесія Волинської обласної ради вчергове не може відбутися, лежить на голові ради Валентинові Вітру. Зрив чергового сесійного засідання 29 квітня 2015 року з-за відсутності кворуму дає підстави говорити про неспроможність голови обласної ради організувати роботу депутатського корпусу.

34-а сесія Волинської обласної ради, яка розпочалася ще 20 березня, має всі підстави встановити абсолютний рекорд за своєю тривалістю. Сесійні засідання 20 березня, 2, 16 та 29 квітня засвідчили, що голова обласної ради не хоче або не може забезпечити дієвої роботу депутатського корпусу.

У повному складі на сесію 29 квітня прибула лише фракція ВО "Свобода", проте свободівських голосів для продовження роботи сесії на разі недостатньо. Загалом у сесійній залі зареєструвалося лише 38 обласних депутатів за необхідних для наявності кворуму 41. Відсутність більшості представників інших фракцій може свідчити про те, що голова обласної ради Валентин Вітер утратив їхню довіру.

На думку фракції ВО "Свобода", така ситуація пояснюється безпорадністю голови обласної ради Валентина Вітра. Розв'язка цієї проблеми очевидна: або Валентин Вітер таки організує роботу ради, або ж повинен визнати власну неспроможність забезпечити дієздатність ради та подати у відставку. В инакшому разі постає питання доцільності такої ради та її розпуску: навіщо волинянам така рада, яка не дає ради собі? Фракція ВО "Свобода" не виключає такого розвитку подій і готова йти на позачергові вибори.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ