У Рівненській області рятувальники спільно з лісівниками тренувалися гасити пожежу в лісовому масиві

У Рівненській області рятувальники спільно з лісівниками тренувалися гасити пожежу в лісовому масиві

30.04.15 11:03 0 642
29 квітня рятувальники спільно з працівниками Гощанського лісництва ДП «Острозьке лісове господарство» провели тактико-спеціальне навчання з відпрацювання спільних дій під час гасіння можливих лісових пожеж. Навчання проходили на території дитячого табору «Агатівка», який розташований в лісовому масиві поблизу села Симонів.

За легендою навчань, в лісовому масиві залишене відпочиваючими не загашене багаття призвело до загоряння нижнього шару лісових насаджень. Після виявлення пожежі на місце події негайно було направлено пожежну автоцистерну, трактор з плугом та працівників держлісгоспу з ранцевими вогнегасниками та шанцевим немеханізованим інструментом, а також черговий караул 16-ї державної пожежно-рятувальної частини. Охоплену полум’ям територію лісівники негайно оборали та локалізували місце пожежі. Тим часом рятувальники провели оперативне розгортання від пожежної автоцистерни та спільно з працівниками лісгоспу за допомогою ручних пожежних стволів ліквідували пожежу.

Участь у тренуваннях прийняли 5 чоловік особового складу ДПРЧ-16 та 9 працівників держлісгоспу.

Шановні громадяни! Аби запобігти виникненню пожеж у лісових масивах, рятувальники рекомендують дотримуватись правил протипожежної безпеки. Зокрема, не залишайте розведене вогнище без нагляду, не розпалюйте багаття ближче ніж за 50 метрів до хвойного та за 25 метрів до листяного лісу, не розкладайте багаття поблизу сухої трави. У разі запалення вогнища обов’язково треба спостерігати за полум’ям; залишаючи місце, де розводили багаття, його необхідно засипати землею або залити водою.

Якщо ви виявили в лісі незначне загоряння - спробуйте його негайно загасити за допомогою води, землі або гілки листяного дерева, поки вогонь не розповсюдився на значну площу. Якщо ж пожежа стрімко поширюється, то негайно повідомте про це працівників лісу та пожежно-рятувальну службу за номером «101».

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відбувся творчий звіт ...
Наступна новина: На Тернопіллі знайшли ...

КОМЕНТАРІ