В Житомирській області населення продовжує знаходити небезпечні знахідки війни

В Житомирській області населення продовжує знаходити небезпечні знахідки війни

30.04.15 11:58 0 565
28 квітня на пункт зв’язку 6-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Брусилів надійшло два повідомлення про виявлення підозрілих предметів часів минулої війни. Перший виклик зафіксовано із с. Лазарівка. Там чоловік перебуваючи у лісі, натрапив на невідомі знахідки. Підійшовши ближче, він побачив, що їх одразу декілька і вони знаходяться на поверхні землі. Селянин зателефонував за номером «101» та розповів про свою знахідку.

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували предмети як 2 артилерійських снаряди, 3 мінометні міни та 1 ручну гранату часів минулої війни. Аби убезпечити місцеве населення, 6 виявлених боєприпасів огородили. Також біля місця знахідки було організовано чергування правоохоронців.

Того ж дня до брусилівських рятувальників надійшло ще одне повідомлення про виявлення ВНП в с. Морозівка. Як і в попередньому випадку, боєприпаси знайшли в лісі. Місцеві жителі помітили на землі 2 незнайомих предмети і сповістили про це надзвичайників. Останні з’ясували, що це артилерійські снаряди часів минулої війни.

Учора група піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини знищила усі виявлені боєприпаси у спеціально відведеному для цього місці.

Шановні громадяни! Рятувальники Житомирщини вкотре закликають, помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101». Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

УДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгородському районі ...
Наступна новина: Магістрантів Національної ...

КОМЕНТАРІ