У ДАІ Прикарпаття провели круглий стіл на тему: «Зроби свій вклад у проект «Івано-Франківськ безпечне місто»»

У ДАІ Прикарпаття провели круглий стіл на тему: «Зроби свій вклад у проект «Івано-Франківськ безпечне місто»»

30.04.15 14:47 0 718
Середа, 29 квітня 2015, 15:36 |

29.04.2015

Зустріч представників різних громадських формувань міста Івано-Франківська, засобів масової інформації ініціювала міська громадська організація «Самопоміч», яка спільно з Державтоінспекцією області та міста презентує проект: «Івано-Франківськ – безпечне місто», в рамках проведення Всеукраїнського проекту з покращення стану безпеки руху у регіонах.

Завданням даного заходу було презентувати проект мешканцям обласного центру з тією метою, щоб вони долучилися зі своїми запитаннями та пропозиціями до вирішення проблем з безпеки руху на вулицях та дорогах міста Івано-Франківська. Громадський активіст Ярослав Ленів, який є керівником даного проекту повідомив, що: «Для обговорення пропозицій, звернень та зауважень мешканців Івано-Франківська у Інтернет мережі «Фейсбук» www.facebook.com/bezp.misto. за вказаною електронною адресою можна надіслати інформацію що стосується питань покращення безпеки дорожнього руху. Адже ми з допомогою Державтоінспекції професійно і фахово промоніторимо обстановку на дорогах, оцінимо ситуацію та спільно будемо обговорювати шляхи вирішення нагальних питань».

Т.в.о. начальника управління Державтоінспекції області підполковник міліції Валерій Малик ознайомив всіх присутніх зі статистикою аварійності в обласному центрі, а це з початку року зареєстровано 26 ДТП, у яких 2 особи загинуло, а 29 травмовано, в т.ч. 3 ДТП сталося з участю дітей, та троє неповнолітніх травмовано з вини водіїв, назвав місця концентрації ДТП та аварійно-небезпечні ділянки вулиць та доріг після чого приступили до обговорення конкретних пропозицій, за вказаними проблемами. «Головне, зауважив Валерій Іванович, на що потрібно звертати увагу, це на проведення серед населення широкої роз'яснювальної роботи серед населення щодо стану аварійності, причин виникнення ДТП і звичайно спільно, з допомогою громадськості вирішувати ті питання, які потрібно, аби на дорогах дійсно було безпечно. Бо на жаль, основними їх причинами залишається людський фактор. Це не означає, що хтось за нас має робити роботу. Ми досить цілеспрямовано працюємо у напрямку профілактики не тільки адміністративним впливом, але й виступаємо у школах, пропагуємо та популяризуємо Правила дорожнього руху, виступаємо трудових колективах автогосподарств, проводимо рекламну кампанію різних форм, інформуємо населення за конкретними фактами ДТП, вказуємо на причини та обставини їх скоєння через засоби масової інформації та багато іншого. Але що стосується, наприклад, змін в схемі організації дорожнього руху, встановлення освітлення, світлофорних об'єктів тобто тих рішень, які приймає не Державтоінспекція, а комісія з безпеки дорожнього руху міськвиконкому то тут потрібна допомога громад».

Далі були пропозиції від школярів Центру Дозвілля встановити світлофорний об'єкт на Привокзальній площі, вул. Довгій, які визначені аварійно-небезпечними ділянками доріг і пропозиції від громадських формувань та рад щодо нових європейських підходів до вирішення проблем безпеки руху, наприклад що робити з безперервним рухом пішоходів по вул. Дністровській, Січових Стрільців, Грушевського та інші, чи не доцільно би було побудувати підземні переходи на що Іван Клюка, начальник відділення ДАІ м.Івано-Франківська відповів, що: «Такі пропозиції обговорювалися комісією з безпеки руху, однак, вона не була підтримана з різних причин. Хоча в цьому плані багато зроблено, а саме встановлено турнікетне огородження проїжджих частин, встановлено світлофорні об'єкти, які технічно упорядковують і регулюють рух пішоходів тобто зрушення є, але є і нові завдання, які поступово і постійно вирішуються владою».

Також прозвучали проблемні питання що стосуються владних рішень у проведенні ямкових і капітальних ремонтів доріг, проблема щодо нестачі місць паркування автомобілів і будівництво вело доріжок та інші питання, які поки що потребують вирішення.

Загалом тема безпеки руху невичерпна, але, якщо бодай одна із пропозицій після кожних зустрічей і обговорень буде виконана то це уже позитивний результат.

Прес-служба УДАІ УМВС в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі сергій Надал ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ