Хмельницька область: під час Міжнародної конференції рятувальники України та Республіки Польща обговорили питання організації проведення аварійно-рятувальних робіт в акваторії Дністровського каньйону

Хмельницька область: під час Міжнародної конференції рятувальники України та Республіки Польща обговорили питання організації проведення аварійно-рятувальних робіт в акваторії Дністровського каньйону

01.05.15 08:39 0 575
29 квітня в конференційній залі готелю «Клеопатра» у Кам’янці-Подільському продовжила свою роботу дводенна І Міжнародна конференція «Основні завдання та перспективи розвитку системи пожежної та техногенної безпеки в умовах проведення адміністративно-територіальної реформи». До обговорення проблематики забезпечення безпеки та організації проведення аварійно-рятувальних робіт в акваторії Дністровського каньйону долучилися перший заступник голови Кам’янець-Подільської районної адміністрації Анатолій Кріль, мер міста Кам’янець-Подільський Михайло Сімашкевич, начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Борис Болібрух, представники підрозділів служби цивільного захисту з трьох воєводств Республіки Польща.

Михайло Сімашкевич привітав гостей із Республіки Польща на Кам’янеччині, відзначив унікальність Кам’янця, що незабаром може стати «Молодіжною столицею Європи». Крім того, мер міста побажав учасникам Конференції продуктивної та плідної співпраці.

Продовжив захід Борис Болібрух, який зазначив, що за визнанням фахівців, Дністровський каньйон – одне з наймальовничіших місць України. Протяжність річки Дністер територією Хмельницької області складає 150 кілометрів. На береговій лінії водойми є 11 зареєстрованих баз відпочинку та десять пристосованих, на яких щорічно в період купального сезону кількість відпочиваючих сягає 10000 людей, а одночасно в сезон можуть відпочивати більше 2000 людей. На водоймі функціонують лише два водолазно-рятувальні відділення Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України – у с. Рудківці Новоушицького району та смт. Стара Ушиця Кам’янець-Подільського району. Протягом 2012-2014 рр. рятувальники зберегли життя 67 громадян, з них 13 дітей. Крім того, рятувальники неодноразово надавали допомогу міліції та медикам.

«Тому, з метою виконання завдань щодо пошуку і рятування людей в акваторії річки Дністер Головним управлінням ініційовано питання щодо створення ще двох водолазно-рятувальних станцій у селах Устя та Брага Кам’янець-Подільського району, що надасть змогу вчасно і ефективно виконувати завдання щодо пошуку та рятування людей на воді та суттєво скоротити часові показники прибуття рятувальників до місць виконання завдань за призначенням», - продовжив Борис Болібрух. Крім того, рятувальник запросив польських колег до співпраці для розроблення нормативно-технічного забезпечення в галузі рятування людей на водних об’єктах, адже в Україні не вдосконалена законодавча база та недостатній рівень матеріально-технічного забезпечення. Така співпраця дасть можливість скласти та підписати Меморандум про співпрацю між адміністративними одиницями Хмельницької області та містами-побратимами Республіки Польща.

Під час візиту до Дністровського каньйону вогнеборці з сусідньої країни ознайомилися з комплексною системою забезпечення безпеки та проведення оперативно-рятувальних робіт на річці Дністер.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ