На Хмельниччині рятувальники ліквідували умовну пожежу лісового масиву

На Хмельниччині рятувальники ліквідували умовну пожежу лісового масиву

01.05.15 08:03 0 636
29 квітня в 43 кварталі Голицького лісництва ДП «Славутське лісове господарство» відбулося комплексне тактичне навчання, метою якого було відпрацювання взаємодії пожежно-рятувального підрозділу, оперативних служб м. Славута, персоналу та протипожежних формувань підприємства та під час ліквідації умовної пожежі лісового масиву.

За тактичним задумом, внаслідок необережного поводження з вогнем відпочиваючих на території лісового масиву виникла низова пожежа кущових насаджень та трави загальною площею 3,3 га, проте за умови сухої погоди та сильного вітру пожежа швидко розповсюдилась.

Першими до ліквідації пожежі приступили працівники лісопожежної станції. За підвищеним номером виклику до місця пожежі прибули два відділення 18-ї державної пожежно-рятувальної частини. Крім того, за допомогою трактору з плугом проводилось оборювання місць виникнення пожежі для недопущення поширення вогню. В найкоротші терміни спільними зусиллями умовну пожежу було повністю ліквідовано.

Як зазначив керівник навчань, успіх гасіння таких пожеж залежить від злагодженої роботи усіх ланок як лісової, так і державної пожежної охорони, що було продемонстровано на практиці.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Новостворена ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ