На Хмельниччині під час ліквідації пожежі в житловому будинку виявлено тіла двох загиблих дітей

На Хмельниччині під час ліквідації пожежі в житловому будинку виявлено тіла двох загиблих дітей

01.05.15 09:12 0 627
30 квітня о 00:53 до Служби порятунку «101» м. Городок надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку на вул. Центральна в с. Лісогірка. Зателефонували місцеві мешканці, які додатково повідомили, що на місці пожежі виявлено тіла двох загиблих дітей.

До місця події оперативно прибули вогнеборці 10-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Городок, які пожежу площею 27 кв. м локалізували о 01:17, ліквідували о 01:24. Процес гасіння ускладнювався сильною задимленістю, тому рятувальникам довелося працювати в захисних апаратах для дихання. Враховуючи пізній час повідомлення про пожежу, на момент прибуття вогнеборців знищено три житлові кімнати та речі домашнього вжитку.

Як з’ясувалося, пожежа, що забрала життя двох хлопчиків 2012 та 2013 років народження, виникла в одній із житлових кімнат. 24-річна мати повідомила рятувальникам, що займання вона виявила ще о 21:30. Жінка самотужки винесла бездиханні тіла дітей на свіже повітря та кинулась ліквідовувати пожежу. Коли ж вона зрозуміла, що не впорається – повідомила сусідам. Якби рятувальники та медики були викликані вчасно, життя дітям, можливо, можна було б врятувати, тому що вони померли від отруєння чадним газом.

Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

На місці пожежі працювали оперативна група ГУ ДСНС України у Хмельницькій області та психологи ДСНС, які надавали допомогу родичам.

Тож рятувальники вкотре звертається до всіх громадян: не чекайте повторення такої біди, не залишайте дітей без нагляду. Тим самим ви врятуєте найцінніше – їх життя.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницький ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ