На Вінничині держава відшкодовуватиме частину кредитів на здійснення заходів з енергоефективності у житлових будинках (+фото)

На Вінничині держава відшкодовуватиме частину кредитів на здійснення заходів з енергоефективності у житлових будинках (+фото)

01.05.15 10:12 0 569
Питання відшкодування частини суми кредитів, залучених на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів у багатоквартирних та одноквартирних будинках озвучувалося директором Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Анатолієм Вакаром під час прес-конференції 29 квітня.

За словами Анатолія Вакара до цієї програми долучено три банки, а саме «Ощадбанк», «Укргазбанк» та «Укрексімбанк». Відповідно до заключних угод із банками населення матиме можливість отримати компенсацію витрат громадян по енергоефективності, зокрема, придбанню «негазових» котлів, утепленню фасадів, горищ та фундаментів, модернізації системи освітлення, встановлення енергозберігаючих склопакетів, засобів обліку теплової енергії та води, теплових насосів, сонячних колекторів тощо.

Як відмітив Анатолій Вакар, механізм відшкодування відбуватиметься за трьома напрямками. Перший напрямок – діючий механізм заміни газових котлів. Держава компенсує 20%. Другий – кредитування фізичних осіб для впровадження заходів у одноквартирних будинках та квартирах багатоквартирних будинків. В цьому напрямку держава компенсує 40% від загальної суми кредиту. І третій напрям розрахований на ОСББ та житлово-будівельні кооперативи. По цьому напрямку держава компенсує 40%.

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації, у 2015 році фінансування даних заходів передбачається за рахунок залишків коштів, які надійшли з ЄС за угодою про фінансування програми «Підтримка виконання енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії».





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Юні рятувальників міста ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ