На Житомирщині стартував XXІ Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежних

На Житомирщині стартував XXІ Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежних

01.05.15 15:53 0 795
Одним із головних завдань Державної служби України з надзвичайних ситуацій є навчання людей правилам безпеки життєдіяльності. Особливу увагу працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області приділяють вихованню підростаючого покоління.

Так, 28 квітня, на Житомирщині, розпочалися зональні етапи фестивалю дружин юних пожежних. Запекла боротьба велася у містах Бердичів та Житомир. Організаторами захоплюючого і корисного для школярів дійства традиційно виступають Управління ДСНС в області, Житомирська обласна організація ДПТ України та Управління освіти і науки облдержадміністрації.

Перше змагання відбулося 28 квітня у місті Бердичів. У змаганні взяли участь 6 команд загальноосвітніх навчальних закладів: Любарського (Стрижівська ЗОШ І-ІІІ ст.), Чуднівського (Чуднівська гімназія), Андрушівського (Андрушівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1), Ружинського (Білилівська гімназія), Попільнянського (Попільнянська гімназія) районів та міста Бердичів (ЗОШ І-ІІІ ст. №7).

Слід зазначити, що всі команди на досить високому рівні демонстрували свою акторську майстерність, кмітливість і зібраність. Вболівальники та журі були задоволені виступами колективів. При оцінюванні рівня підготовки команд та професійну роботу керівників команд враховувалися артистизм, дотепність, відповідність темі, змістовність, оригінальність та інше. Проте найбільше членам журі сподобалась команда ДЮП м. Бердичева, яка не ординарно та креативно провела розважальну програму «Ревізор» по правилам безпеки.

Другий етап, 29 кітня, проходив у місті Житомир. П’ять команд – переможці Брусилівського, Житомирського, Коростишівського, Радомишльського та Черняхівського районних етапів – змагалися за право зватися кращими знавцями пожежно-рятувальної справи, правил безпечної життєдіяльності, продемонстрували свої творчі таланти – художні, вокальні, танцювальні. Конкурсанти демонстрували свої здібності, використовуючи всі засоби КВК – від дотепного гумору до театральних мініатюр. Лейтмотивом виступів усіх без винятку команд було одне – правила безпеки треба знати і пам’ятати, а у випадку біди немає надійнішого захисту, аніж працівники пожежно-рятувальної служби.

Членам журі довелося чимало посперечатися, визначаючи переможців. Судити було важко, адже і техніка виконання, і задуми кожного виступу учасників зональних етапів були виконані на високому рівні. Жоден із учасників фестивалю не залишився без подарунка, а команди-призери отримали крім того ще й грамоти. За підсумками проведених двох етапів тріумфаторами стали: Бердичівська ЗОШ І-ІІІ ст. №7, Попільнянська гімназія №1 та Тетерівська ЗОШ І-ІІІ ст. Житомирського району.

У пам’яті кожного учасника залишилися приємні враження та нові друзі. Команди-переможці з новими силами та ідеями готуються до проведення обласного етапу фестивалю. Саме там визначиться найкраща та найсильніша команда, яка й представлятиме Житомирщину на ХХІ Всеукраїнському фестивалі Дружин юних пожежних. Тому бажаємо їм успіху, наснаги та перемоги у конкурсі!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Центральний банк Росії ...

КОМЕНТАРІ