У Рівненській області щоб знайти хорошу роботу,потрібно володіти інформацією

У Рівненській області щоб знайти хорошу роботу,потрібно володіти інформацією

01.05.15 12:02 0 730
Про нові акценти у роботі служби зайнятості, важливість співпраці із мас-медіа для всебічного інформування населення про її послуги та працевлаштування молодих спеціалістів розповів директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук на прес-конференції, що відбулася 29 квітня в прес-центрі Міжнародного економіко-гуманітарного університету для ЗМІ та студентів – майбутніх журналістів.

Іван Ткачук розповів, що на виклики сьогодення служба зайнятості відповіла оновленням філософії діяльності, пошуком більш ефективних для нинішньої ситуації напрямів та методів роботи. Учасники прес-конференції, особливо студенти-журналісти, із зацікавленням сприйняли можливість отримання корисних для себе знань в консультаційно-інформаційних центрах служби зайнятості. Адже саме там можна дізнатися про все необхідне для пошуку роботи, вміння подати себе роботодавцю. Іван Ткачук наголосив, що служба зайнятості допомагає не лише безробітним, а й усім бажаючим, тож відвідуючи тематичні семінари та консультації, молоді люди значно підвищать свій рівень конкурентоздатності на ринку праці. Учасники заходу домовилися про співпрацю в такому інформаційному напрямі. Відповідно, за сприяння молодих журналістів цей сегмент послуг служби зайнятості стане більш відомий широкому загалу.

Учасники прес-конференції поставили багато запитань, зокрема про тенденції на ринку праці, про державні гарантії сприяння у працевлаштуванні молодих спеціалістів, можливості підробітку для студентів. Також йшлося про допомогу у працевлаштуванні внутрішньо переміщеним особам та демобілізованим учасникам АТО.

Іван Ткачук розповів про співпрацю з волонтерськими та громадськими організаціями. Зокрема, нещодавно спільно з обласною громадською організацією учасників АТО було розроблено звернення до вищих органів влади стосовно необхідності врегулювання проблем демобілізованих. Серед таких - надання документу про матеріальне забезпечення,адже оперативне отримання цієї довідки дозволить швидше ставити демобілізованих на облік служби зайнятості і надавати їм повний комплекс послуг.

Чимало запитань виникло стосовно започаткування власної справи. Іван Ткачук розповів про механізм відкриття бізнесу за сприяння служби зайнятості та супровід підприємців-початківців. Він наголосив, що підприємницька ініціатива нині особливо актуальна, і багато хто, скориставшись цим шансом і стартовим капіталом, отриманим у центрі зайнятості, досягає успіху.

Головне – мати необхідну інформацію, - акцентував Іван Ткачук, - адже перефразовуючи відомий вислів, можемо з впевненістю сказати, що той, хто володіє інформацією, досягає успіху у працевлаштуванні, кар'єрному зростанні і отримує задоволення від роботи.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ