Рівненщина: рятувальники провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Рівненщина: рятувальники провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

01.05.15 16:13 0 734
30 квітня співробітники 19-ї державної пожежно-рятувальної частини та Костопільського районного сектору ГУ ДСНС у Рівненській області провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» у загальноосвітній школі №6, яка розташована у районному центрі.

На дійство зібрались викладацький та учнівський колектив школи, жителі міста Костопіль. Бойовий розрахунок караулу пожежно-рятувальної частини на пожежному автомобілі розташувались поблизу школи. Біля встановленої техніки бійці Дерслужби з НС розмістили таблички з їх тактико-технічними характеристиками.

Далі пролунав тривожний сигнал сирени і під радісні вигуки дітей, яких зібралось на акції дуже багато, розпочались показові виступи рятувальників. У лічені хвилини рятувальники проклали пожежні рукави та успішно ліквідовували імпровізовану пожежу. Присутні на заході уважно спостерігали за злагодженими діями співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій району. По закінченню виступів рятувальники показали усім бажаючим обладнання пожежного автомобіля, а охочі змогли посидіти у кабіні спецавто.

Але особливою родзинкою акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» стало те, що хлопчакам та дівчаткам уперше у своєму житті рятувальники надали можливість відчути себе у ролі вонеборця та самостійно загасити умовне полум'я.

Під час проведення заходу усім присутнім були роздані листівки та пам’ятки з правилами безпеки життєдіяльності. Учні дізналися багато нового, цікавого, а найголовніше, корисного від рятувальників: як безпечно поводитися на воді, у лісі, вдома, на вулиці та як потрібно діяти при виявленні невідомих предметів щоб не трапилося лиха.

Учасники акції у боргу не залишилися та подякували рятувальникам за проведений захід та корисну інформацію, яку вони отримали під час акції.

Як зазначив начальник Костопільського районного сектору ГУ ДСНС полковник служби цивільного захисту Сергій Мостовий: «Такі заходи необхідні, вони значно розширюють знання дітей та навчають, як поводитися у різних екстремальних ситуаціях та про те, які можуть бути сумні наслідки у разі недотримання правил безпеки життєдіяльності та елементарних правил пожежної безпеки».

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Центральний банк Росії ...
Наступна новина: На Вінничині голова ...

КОМЕНТАРІ