В Івано-Франківській області правила безпеки для школярів

В Івано-Франківській області правила безпеки для школярів

01.05.15 08:04 0 661
У нинішній складний для України та її громадян час кожна особа повинна знати основні правила поводження в екстремальних ситуаціях. Особливо це стосується дітей, адже на момент виникнення надзвичайної події вони можуть знаходитися далеко від батьків чи інших дорослих.

Відтак, методисти Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Івано-Франківської області проводять в навчальних закладах уроки з питань безпеки життєдіяльності, щоб роз’яснити та нагадати дітям основні правила, виконання яких дозволить уникнути біди, а у разі виникнення надзвичайної події – мінімізувати наслідки.

29 квітня школярам загальноосвітньої школи №8 м. Івано-Франківська розповіли про основні небезпеки, які можуть підстерігати їх вдома, про небезпечні хімічні та отруйні речовини, які використовуються майже щодня у кожній родині. Серед таких речовин, і пральний порошок, і пляшечки від аерозолів, миючі засоби, газ тощо.

Окремою темою, на яку поспілкувались методисти зі школярами, стали вибухонебезпечні предмети та першочергові дії при виявлені невідомих знахідок. Також дітям розповіли про причини виникнення пожеж і небезпеку газових приладів та про те, що пустощі з ними можуть призвести до великої біди.

Після цього методисти вручали дітям листівки з переліком основних правил безпеки при настанні надзвичайної ситуації, аби вдома вони могли закріпити отримані знання.

Подібні заняття покликані підвищити обізнаність учнів з питань безпечної поведінки і теоретично підготувати школярів до дій у будь-яких непередбачуваних ситуаціях. В свою чергу, маленькі слухачі пообіцяли, що будуть виконувати правила безпеки та слухатись батьків.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Тернопільські спортсмени ...

КОМЕНТАРІ