В Івано-Франківській області про безпеку студентам коледжу

В Івано-Франківській області про безпеку студентам коледжу

01.05.15 09:51 0 579
Четвер, 30 квітня 2015, 17:08 |

30.04.2015

Профілактика аварійності з участю дітей укотре переконує, що зустрічі у навчальних закладах не просто потрібні, а необхідні. У цьому році на дорогах області травмувалося понад 20 дітей, щоправда з вини дорослих. На щастя, трагічних випадків не було.

Зазвичай, працівники Державтоінспекції проводять уроки у шкільних навчальних закладах, але уроки у Івано-Франківських коледжах, зокрема у державному коледжі технологій і бізнесу керівництво навчального закладу внесли до програм з предмету охорони праці і виховних годин, тож інспектори тут часті гості.

– Пригадати Правила дорожнього руху, а головне переконливими прикладами застерегти дітей від нещастя на дорогах, які можуть трапитися коли вони, не виймаючи навушників переходять дорогу, керують скутерами чи мотоциклами без шоломів, вибігають раптово на проїжджу частину – наше головне завдання, зазначила Мирослава Белдик, керівник профілактичної роботи обласної Державтоінспекції, оскільки серед дітей саме підліткового віку такі порушення є найпоширенішими.

Окрім бесід, фактів, які з цікавістю слухають студенти інспектори розповсюджують методичну літературу, в якій враховані всі дорожні ситуації, у які потрапляють діти і дорослі в процесі дорожнього руху, як в якості пішоходів та пасажирів так і водіїв велосипедів, скутерів, мотоциклів. Варто зазначити, що у коледжі розробили проект методичних рекомендацій безпосередньо для студентів, враховуючи типові, вікові та індивідуальні особливості підлітків, підготували добірку профілактичних сюжетів Державтоінспекції та рекламний ролик змонтований за реальними фактами ДТП, записаних з відеореєстраторів та продемонстрований студентам у музичному супроводі пісні про дотримання Правил дорожнього руху.

Приємно, що питаннями безпеки руху у коледжі не просто займаються відповідні фахівці, але і дирекція. Зокрема, Софія Томенчук, директор коледжу зазначила: «Поряд з тим, що ми надаємо дітям профілюючі знання, ми турбуємося і про їхню безпеку. Адже щодня кожний з них є учасником дорожнього руху і ми відповідальні за їхню поведінку на дорозі. Щоб з ними не трапилося ніякої біди, вчимо, нагадуємо і з дружньою і постійною співпрацею з ДАІ застерігаємо та на життєвих прикладах переконуємо у важливості дотримання правил на дорозі».

Прес-служба УДАІ УМВС в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ