Микола Чечоткін: “Осередків відкритого вогню в зоні відчуження немає”

Микола Чечоткін: “Осередків відкритого вогню в зоні відчуження немає”

01.05.15 11:13 0 649
За результатами повітряної розвідки, що була здійснена підрозділами ДСНС зранку, 30 квітня, відкритих осередків загорань та розповсюдження вогню на території зони відчуження немає. Зафіксовано лише тління трав’яного настилу та підстилки. Підрозділи Служби порятунку здійснюють проливку території пожежі та постійно моніторять обстановку. Про це повідомив заступник Голови ДСНС України Микола Чечоткін.

“Ситуація повністю контрольована. Наші підрозділи перебуватимуть на місці до повної ліквідації пожежі і після цього також здійснюватимуть спостереження. У випадку погіршення обстановки сили та засоби ДСНС, МВС, Нацгвардії готові до вжиття оперативних заходів”, - зауважив заступник Голови Служби.

Він також зазначив, що радіаційний фон в районі пожежі знаходиться у межах норми та складає в середньому 22 мкР/год (безпечний рівень радіаційного фону до 50 мкР/год). Підвищення радіаційного фону внаслідок пожежі на прилеглих територіях не зафіксовано. У м. Києві радіаційний фон складає 14 мкР/год.

“Причин для паніки немає. Радіаційний фон в межах норми. Тому я вкотре звертаюся до громадян з проханням не піддаватися паніці та припинити реагувати на розповсюдження неправдивої інформації щодо підвищення радіаційного фону”, - сказав Микола Чечоткін.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Рівненщині припинено ...

КОМЕНТАРІ