Закарпатські рятувальники підбили підсумки роботи за квітень

Закарпатські рятувальники підбили підсумки роботи за квітень

01.05.15 14:22 0 717
30 квітня в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області відбулася оперативна нарада щодо підведення підсумків роботи оперативно-рятувальної служби за минулий місяць.

Як зауважили у своїх доповідях заступники начальника Управління ДСНС області за напрямками діяльності, впродовж квітня не сталося жодної надзвичайної ситуації. Однак, спостерігається тенденція щодо збільшення кількості пожеж. З початку року на Закарпатті виникла 791 пожежа, що на 52% більше в порівнянні з 2014 роком (518). Такий пожежний «бум» спричинений загораннями сухої трави та чагарників. Їх в області вже зафіксовано 369 випадків, 20 з яких виникали в лісових масивах краю. Внаслідок вогняної стихії в області загинуло 12 осіб (проти 8 за минулий рік) та травмувалося ще 6 краян. Рятувальниками пожежно-рятувальних підрозділів від нищівної дії вогню та диму було врятовано 48 осіб, з яких шестеро дітей.

Підбиваючи підсумки наради, керівництво Управління ДСНС України у Закарпатській області акцентувало увагу на основних заходах, які потрібно реалізувати органам та підрозділам цивільного захисту в найближчий період. Зокрема: реагування на надзвичайні ситуації, події та пожежі; вжиття організаційно-практичних заходів щодо забезпечення пожежної безпеки в екосистемах краю та посиленому контролі за пожежною та техногенною ситуацією у ввірених районних підрозділах під час травневих свят.

Також попереду на краян чекає купальний сезон. З огляду на це рятувальники детально зупинилися і на заходах, пов’язаних з безпекою людей на воді. Окремо згадали й про сезон відпочинку та оздоровлення дітей, а саме зосередження уваги на дотриманні належного протипожежного стану в дитячих таборах відпочинку та проведення профілактичної роботи серед відпочиваючих.

На завершення наради, в урочистій обстановці заступнику начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Юрію Вакарову було оголошення про присвоєння чергового спеціального звання полковника служби цивільного захисту.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ