Депутати підтримали рішення щодо зменшення орендної плати за приміщення волинським бджолярам

Депутати підтримали рішення щодо зменшення орендної плати за приміщення волинським бджолярам

01.05.15 10:00 0 1295
Таке рішення прийняли під час шньої 73-ї сесії міської ради.

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко поінформувала, що у проекті рішення пропонується Волинській обласній громадської організації “Братство бджолярів землі Волинської Ройовий стан” встановити річну орендну плату в розмірі 3% від вартості нежитлового приміщення. Мова йде про заклад “Медова хата”, де ця громадська організація здійснює популяризацію медових продуктів. “Вони пропагують здоровий спосіб життя, здійснюють промоцію нашого міста”, - розповіла вона.

Підтримала такий проект рішення депутат Наталія Бунда. “Ця громадська організація здійснює не просто торгівлю медовими товарами, вони популяризують українські традиції бджільництва. “Медова хата” - це туристичний об'єкт”, - наголосила вона. До того ж, статутними завданнями організації є популяризація та відродження бджільництва, там продають медову косметику, питні меди, медовуху, що вже стали візитівкою нашого міста.

Братство бджолярів тісно співпрацює з міською радою, постійно представляє наше місто на міжнародних туристичних виставках, фестивалях та інших заходах.

Це питання викликало жваву дискусію у депутатів. Деякі з них вважають, що це неефективне використання приміщення й необхідно розрізняти, чи це торгівля, чи громадська організація. Так, Андрій Осіпов та Ігор Поліщук активно відстоювали позицію, аби плата за приміщення була загальна, як для всіх підприємців.

Заступник міського голови Тарас Яковлев прояснив ситуацію. “Зменшення оренди – не пільга, а встановлення орендної плати відповідно до нормативно-правових документів. Адже Положенням передбачено, що 8 % – орендна плата для підприємницької діяльності, 3 % – для громадських організацій”, - зауважив він. Бджолярі — громадська організація, а всі кошти, що виручають, спрямовують на покриття витрат організації.

“Ми можемо дати дозвіл, щоб там розташувати бар, але я маю глибокі сумніви, що він принесе більшу користь місту”, - додав він й закликав обранців громади підтримати цей проект рішення.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що члени братства бджолярів допомагають у промоції нашого міста. “Вони показують, що Україна – це столітні традиції медоваріння”, – наголосив він.

Ігор Поліщук запропонував, аби надалі під час розгляду схожих питань були присутні представники цих громадських організацій, аби вони надавали депутатам вичерпну інформацію про свою діяльність.

Після обговорення депутати підтримали запропонований проект рішення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ