В Луцьку микола Романюк ознайомився з виробничими потужностями підприємства “Едельвіка”

В Луцьку микола Романюк ознайомився з виробничими потужностями підприємства “Едельвіка”

01.05.15 16:57 0 797
Продукція підприємства “Едельвіка” користується значним попитом як в Україні, так і за її межами. Приємно, що підприємство знаходиться на території нашого міста. Це сучасне виробництво з використанням новітніх технологій та обладнання. Асортимент продукції широкий, від виготовлення тканин та домашнього текстилю до пошиття одягу, вишиванок. Варто зазначити, що у вбрані використовують як традиційні народні мотиви та орнаменти, так і сучасні тенденції.

На підприємстві “Едельвіка” не зупиняються на досягнутому і постійно намагаються зростати. Нещодавно тут відкрили новий сучасний цех.

І от ознайомитися з роботою підприємства та поспілкуватися з колективом завітав міський голова Микола Романюк.

Голова правління ПрАТ “Едельвіка” Юрій Переходько розповів, що підприємство намагається активно розвиватися. Зараз проходить розширення виробничих приміщень. За його словами, на підприємстві впроваджують енергозберігаючі заходи та дбають про екологію. Тут встановлені сучасні німецькі котли та діє сучасна очисна система. Змонтовано й систему рекуперації тепла, яка, за словами Юрія Переходька, дає можливість у зимовий період майже не застосовувати централізоване опалення на обігрів швейних цехів.

Продемонстрував присутнім Юрій Переходько й сучасний швейний цех, який нещодавно відкрили, у планах - відкрити ще один такий цех.

Він наголосив, що нині на підприємстві працює близько 200 працівників. Для персоналу створюють належні умови праці. Після завершення будівельних робіт на підприємстві діятиме їдальня, обладнано сучасну роздягальню тощо.

Ознайомився міський голова Микола Романюк й з тим, як роблять вишивку на полотні. Юрій Переходько розповів, що тут встановлено японське обладнання з сучасним програмним забезпеченням, яке дає можливість наносити різні візерунки.

На підприємстві намагаються створювати різноплановий одяг. Намагаються застосовувати сучасні тенденції та орієнтуватися на молодь. За словами заступника голови правління підприємства “Едельвіка” Євгенії Переходько, люди старшого віку без проблем одягають вишиванки, а от для молодих людей намагаються створювати сучасні орнаменти. Зокрема, тут є сорочки сучасного покрою з вишивкою, футболки з тризубом чи портретами відомих українців тощо.

Міський голова Микола Романюк подякував керівнику підприємства Юрію Переходьку та колективу за гарну роботу. “Ваша праця — це мистецтво. Підприємство є не лише гордістю Луцька і Волині, а й всієї України. Я був приємно вражений побаченим. Тут встановлено сучасне обладнання. Я останній раз на такому виробництві був ще на Луцькому шовковому комбінаті. У вас хороший керівник та гарна команда. Продукція користується попитом на ринку, адже вона - якісна. Нині вишиванка дуже популярна. Ваша продукція є пропагандою національної культури і звичаїв”, - наголосив він.

Наголосив Микола Романюк й на важливості використання сучасних енергозберігаючих технологій та створення комфортних умов праці для робітників. За його словами, тут усе на належному рівні й іншим підприємствам треба переймати досвід.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іван Бабійчук: "Для ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ