Російська продукція в українських магазинах витісняє вітчизняну

Російська продукція в українських магазинах витісняє вітчизняну

01.05.15 12:23 0 1557
Безумовно, добре, що ми вирішили маркувати російську продукцію у магазинах, аби покупці знали, де товари від окупанта і могли від них відмовитися. За допомогою спеціальних позначок розрізнити продукцію від агресора зручно і легко. Здавалось би, питання вирішено. Та проблема в тому, що у більшості українських магазинів, супермаркетів нас наче змушують купувати російське, адже цих товарів стільки, що вибір продукції української та європейських держав – або на рівні з російськими товарами, або, буває, значно менший.

Поспостерігавши за кількістю різної промислової продукції російського, вітчизняного та європейського виробництва у тернопільських магазинах, можу зробити висновок, що про патріотизм підприємці забули. На прикладі одного з магазинів маємо таку картину: серед мийних засобів – 10 видів російських, 2 види українських, 8 видів європейських; серед засобів гігієни – 13 видів російських, 3 види українських, 16 видів європейських і так далі. Така, м'яко кажучи, дивина зараз у багатьох торгових точках Тернополя. Радує, що хоч інша ситуація – з продуктами харчування. Так би мовити, добре, хоч воду та хліб свої продаємо, бо складається враження, що без російських товарів – просто нікуди…

Закликаю власників торгових кіосків, магазинів, супермаркетів, торгових центрів та усіх, хто здійснює торгівлю, не просто маркувати російську продукцію, а менше її закупляти або й узагалі від неї відмовитися. Що з того, що товари нашого ворога марковані, якщо за кількістю вони конкурують з іншими! А якщо українські та європейські речі швидко розкуповують – то у покупців навіть вибору не залишається, як купити російське. Не підштовхуйте громадян до того, щоб придбати товари агресора, який захоплює наші землі, бо, звичайно, спокуса є, адже продукція країни-сусіда відносно дешева і люди до неї звикли, то навіщо ж купувати дорожче і те, чого ніколи не використовували. Але зрозуміймо: кожна копійка, кожна гривня, яку ми сплачуємо Росії, може бути використана проти наших рідних, друзів, близьких і співвітчизників, які зараз воюють на сході України. Кожен гріш може піти на кулю, якою цілитимуть в українців проросійські терористі. У ситуації, яку маємо зараз в державі, ми взагалі не повинні бачити на полицях жодної української крамниці російську продукцію. Перш за все маємо підтримувати вітчизняного виробника, оскільки в нашій державі криза не тільки політична, а й економічна. Будьмо розумними, не чинімо шкоди самі собі. Російському в Україні – не місце!

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 8)
Попередня новина: На Хмельниччині у ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ