20 поранених у зоні АТО захисників України з Тернопільщини проходитимуть реабілітацію в Аджарії

20 поранених у зоні АТО захисників України з Тернопільщини проходитимуть реабілітацію в Аджарії

01.05.15 09:34 0 707
Голова обласної ради Василь Хомінець провів нараду щодо відправлення на реабілітацію до Автономної республіки Аджарії (Грузія) двадцяти поранених учасників бойових дій у зоні АТО.

В обговоренні необхідних заходів щодо формування списку, бронювання квитків та транспортних витрат взяли участь перший заступник голови облради Сергій Тарашевський, заступник голови Олег Боберський, військовий комісар Володимир Катинський, отець Іван Гуня, керівники профільних підрозділів виконавчого апарату облради та ОДА, представники волонтерських організацій.

Як повідомлялось раніше, 24 серпня 2014 року Тернопільська обласна рада підписала з Автономною республікою Аджарія Угоду про співпрацю, у якій поряд із співдіяльністю в культурній, економічній, туристичній сферах передбачено і гуманітарну місію. Зокрема, була досягнута домовленість про надання можливості тернопільським військовим, які брали участь в АТО, дітям захисників України пройти медичну та психологічну реабілітацію на курортах Аджарії.

Нещодавно на ім'я очільника облради надійшов лист-підтвердження того, що грузинська сторона готова прийняти вже у травні терміном на два тижні групу поранених військових чисельністю 20 осіб.

Василь Хомінець наголосив, що списки мають бути складені та затверджені медиками у найкоротші терміни, адже «…вже з 15 травня наші герої зможуть отримати повноцінні лікувально-оздоровчі послуги на курорті поблизу Батумі. Ми вдячні, що Аджарія підтвердила свою готовність допомогти нашим захисникам. Це вкотре доводить, що грузини підтримують нас у нашій боротьбі за збереження суверенітету України. У свою чергу обласна рада бере на себе 50% транспортних витрат, а при потребі у виняткових ситуаціях будемо розглядати можливість збільшити частку допомоги».

http://www.obl-rada.te.ua/diyalnist/novyny/ternopilska-oblasna-rada-ta-avtonomna-respublika-adzhariya-pidpysaly-uhodu-pro-spivrobitnytstvo.html

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Рятувальники Закарпаття ...

КОМЕНТАРІ