Чернігів: Новостворена робоча комісія у міській раді вивчала питання щодо передачі залізничної лікарні з державної у комунальну власність

Чернігів: Новостворена робоча комісія у міській раді вивчала питання щодо передачі залізничної лікарні з державної у комунальну власність

01.05.15 08:02 0 615
30 квітня відбулось перше засідання робочої комісії з попереднього розгляду та вивчення питання про прийняття з державної у комунальну власність територіальної громади міста Чернігова цілісного майнового комплексу державного закладу "Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці". На засіданні були присутні представники колективу та представники профспілки залізничної лікарні. Представники адміністрації цього державного закладу на засідання робочої комісії не прийшли.

Голова комісії, секретар міської ради Владислав Кухар ознайомив присутніх із рішенням 50-ї сесії Чернігівської міської ради 6 скликання про створення робочої комісії з попереднього розгляду та вивчення питання про прийняття з державної у комунальну власність територіальної громади міста Чернігова цілісного майнового комплексу державного закладу "Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці".

"Міська рада доручила робочій комісії провести обстеження цілісного майнового комплексу лікарні, визначити її стан, можливості, а також, вивчити думки членів колективу закладу", - наголосив секретар міської ради.

Під час обговорення окресленої проблеми члени робочої комісії зауважили, що від Міністерства інфраструктури України до Чернігівської міської ради надійшов лист від 7 квітня поточного року, в якому повідомлено, що з урахуванням передачі повноважень та змін, внесених до Бюджетного кодексу України, необхідно забезпечити передачу з державної власності у комунальну власність зазначеного медичного закладу.

З огляду на це, міська рада під час чергової сесії 24 квітня утворила робочу комісію з попереднього розгляду та вивчення питання про прийняття з державної у комунальну власність територіальної громади міста Чернігова державного закладу "Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці".

Представники колективу залізничної лікарні повідомили, що 4 травня вони готові почати безстроковий страйк до виплати їм заборгованості із заробітної плати, яку вони не отримують з початку поточного року.

Члени робочої комісії були одностайні у думці, що необхідно якомога скоріше знайти консенсус та пришвидшити процес вирішення питання подальшої долі лікарні та її працівників, аби знизити соціальну напругу серед працівників лікарні та залізничників.

Лікарня має офіційно передати пакет правовстановлюючих документів робочій комісії аби врегулювати процес передачі майнового комплексу залізничної лікарні у комунальну власність.

Наступне засідання робочої комісії вирішено провести у приміщенні залізничної лікарні 5 травня о 10.00.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ