У Луцьку хочуть запровадити підтримку ініціатив мешканців міста

У Луцьку хочуть запровадити підтримку ініціатив мешканців міста

02.05.15 09:02 0 782
Секретар міської ради Сергій Григоренко провів зустріч з представниками ресурсного центру підтримки ОСББ, аби обговорити проект програми “Підтримка ініціатив жителів міста Луцька”, вислухати їхні думки та зауваження. Він повідомив, що документ розробляє спільно з першим заступником міського голови Тарасом Яковлевим. Підтримує таку ініціативу й міський голова Микола Романюк. Документ планують розглянути на сесії міської ради у травні місяці.

Сергій Григоренко зауважив, що така ініціатива не нова і використовується у країнах Європи. Зокрема, у польських Жешуві, Торуні, Ольштині, які є містами-партнерами Луцька, подібне реалізовується уже п'ять років.

За словами секретаря міської ради, програма буде розрахована на 3 роки і обсяг фінансування становить 1,5 млн грн. На 2015 рік планують виділити 500 тисяч гривень.

“Участь у програмі може взяти будь-який зареєстрований мешканець Луцька. Вони пишуть проекти, які можуть стосуватися різноманітних питань, зокрема, влаштування квітників, встановлення пам'ятних дощок, екологічних заходів, благоустрій території тощо. Максимальна сума ініціативи може становити 50 тисяч гривень. Важливим моментом є те, що під цією ініціативою мають бути підписи не менше 15 мешканців міста Луцька. Потому документи подаються у ЦНАП”, - зазначив він.

Після затвердження програми на сесії буде проведено промоційну кампанію, аби мешканці Луцька знали про її існування. Сергій Григоренко наголосив, що орієнтовно у липні місяці буде проводитися збір таких ініціатив. Також буде сформована комісія, до якої увійдуть працівники виконавчих органів міської ради, депутати, представники ОСББ, громадськість і вивчатимуть ці пропозиції на відповідність вимогам конкурсу.

Потому на сайті Луцької міської ради буде проводитися голосування. Воно триватиме кілька днів і ініціативи, які наберуть найбільшу кількість голосів, будуть реалізовуватися.

Важливим моментом є те, що передбачається співвфінансування від авторів ініціативи у розмірі 10 % вартості проекту.

Сергій Григоренко наголосив, що метою програми є активізувати участь громади у житті міста, аби вона відчула відповідальність за долю свого міста.

Секретар міської ради попросив представників ресурсного центру підтримки ОСББ детально вивчити проект документу, обговорити його з керівниками об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та підготувати свої пропозиції до нього. Учасники домовилися зустрітися ще раз через кілька тижнів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області на ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ