Українці бояться ймовірного безробіття,– «Вільний мікрофон»

Українці бояться ймовірного безробіття,– «Вільний мікрофон»

02.05.15 11:11 0 747
В Україні й у попередні роки було сутужно з роботою, а тепер – коли країна в кризі, коли підприємства скорочують виробництво, коли на Сході війна, українцям може загрожувати ще більший рівень безробіття, аніж раніше.

Про це говорили учасники народного проекту «Вільний мікрофон» телеканалу ZIK під час знімання програми 25 квітня у обласних центрах Західної України і Києві.

Так, більшість учасників програми – близько 60% – не надто оптимістично оцінюють перспективи на ринку праці в Україні. Зокрема, жителі Західної України розповідають, що неприємна ситуація зі скороченням працівників на підприємствах уже почалася. Далі, ймовірно, буде ще гірше. Передовсім українці це пов’язують із економічною ситуацією в країні та війною на Сході.

«У зв’язку з війною скорочується виробництво, зменшується кількість інвестицій з-за кордону, нові робочі місця не з’являються, – говорить чоловік у Луцьку.

«Проблема масового безробіття актуальна вже – переконаний і хлопець у Чернівцях. – Підприємства закриваються, людей звільняють, а дехто сам змушений звільнитися».

«У нас 600 тыс. только официальных переселенцев, которые выехали из Донбасса на свободную территорию и которых нужно будет обеспечить работой. Кроме того, в связи с политической перетрубацией сворачиваются многие бизнесы, малый бизнес сейчас очень сильно страдает. Думаю, что дефицит рабочих мест однозначно будет в нашей стране», – про ймовірне безробіття говорили й учасники програми в Києві.

А у Тернополі чимало народних ораторів узагалі заявили, що безробіття – завжди було серед гострих проблем міста.

«Мало знаю тих, хто зараз в Тернополі має стабільну роботу, – описав ситуацію місцевий житель. – Здебільшого виглядає так: пішов на одну роботу – трохи попрацював і доводиться шукати іншу, і так постійно».

«Наша сім’я зіткнулася з безробіттям ще до того, як почалася війна. Ми молоді, маємо вищу освіту, але роботи нема. Мусимо їхати за кордон, заробляти гроші і жити в Україні», – долала молода тернополянка.

Неможливість знайти роботу вдома усе більше підштовхуватиме людей шукати щастя у чужих краях. Особливо, молодь, яка хоче не просто працювати, а й мати гідний заробіток. Про це говорили майже 30% народних ораторів. «Люди хочуть їхати за кордон, бо вдома перспективи наразі геть невеселі», – заявив учасник «Вільного мікрофона» в Івано-Франківську.

Водночас близько 40% українців усе ж рекомендують не опускати рук і намагатися шукати шляхів до заробітку. Як зазначив молодий чернівчанин, хто хоче знайти роботу – той її знайде.

«В Україні досить роботи, просто потрібно, щоби люди реально оцінювали свої можливості, робили щось для того, щоб отримати краще місце праці. Хто шукає – той знайде», – переконана киянка.

А вже завтра, 2 травня, триватимуть чергові знімання «Вільного мікрофона». Трибуна справжньої свободи слова працюватиме з 13:00 до 15:00 за адресами: Луцьк – Театральний майдан, Рівне – майдан Незалежності, Київ – Майдан Незалежності, Тернопіль – Театральний майдан, Івано-Франківськ – вул. Незалежності, Ужгород – площа Шандора Петефі, Львів – пр. Свободи біля пам’ятника Т. Шевченкові, Чернівці – Центральна площа.

«Питання тижня» 2 травня звучатиме так: «Скільки часу ще допікатимуть Україні комуністичні ідеї?».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині у пасажира ...
Наступна новина: На Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ