Кучма знову може вплинути на ухвалення змін до Конституції,– Подольський

Кучма знову може вплинути на ухвалення змін до Конституції,– Подольський

02.05.15 08:22 0 691
Леонід Кучма, одразу після переобрання на другий термін президентства, знову повернувся до роботи над Конституцією. Він сфальшував результати референдуму і через Конституцію намагався встановити диктатуру в країні. Найголовніше те, що Леонід Кучма знову може бути творцем української Конституції. Адже Президент України Петро Порошенко залучив його до складу теперішньої конституційної комісії.

Таку думку висловив викрадений у 2000 році журналіст Олексій Подольський під час політичного ток-шоу «Прямим текстом» (щочетверга о 22:35) на телеканалі ZIK.

« головна тема «справи Гонгадзе» загубилася. Вона не цікавить не тільки слідчих, а й навіть журналістську спільноту. Адже в справі висвітлено багато несуттєвих, суто криміналістичних деталей. Наприклад, подробиці мого викрадення, подробиці вбивства Георгія Гонгадзе, – розповідає Олексій Подольський. – Але серед цих деталей загубилось найважливіше – за що саме викрадали мене, за що саме хотіли вбити Єльяшкевича, за що саме вбили Гонгадзе?».

Подольський розповідає, що разом з Олександром Єльяшкевичем і Георгієм Гонгадзе, належав до однієї ідеологічної команди. І саме суть їхньої діяльності викликала велике незадоволення тодішнього президента Леоніда Кучми.

«Наша боротьба з Кучмою йшла в конституційному полі. Вона почалась ще тоді, коли Кучма намагався проштовхнути через парламент конституцію середньо-азійського зразка. Та Конституція була написана під авторитарну владу Кучми, якою було б дуже просто керувати із Кремля», – пояснив Подольський.

Журналіст розповідає, що свого часу він працював у Міністерстві закордонних справ і керував відділом зв’язків з Росією.

«Я брав участь у найголовніших переговорах, працював з багатьма надсекретними документами, – говорить Олексій Подольський. – Саме через те, що я все знав, я і пішов із МЗС за власним бажанням. Я пішов, щоб більше такого президента у нас не було. Але вибори були сфальшовані і Кучма вдруге став президентом».

За словами журналіста, окремі відомі всеукраїнські медіа, які утримує родина Кучми, намагаються відбілити його образ.

«На окремих всеукраїнських каналах знову підіймається дурна і стара тема про те, що якісь російські спецслужби гнобили бідного патріота Кучму. Але це така брехня! Це все одно, що мінус назвати плюсом», – зазначив Олексій Подольський.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як Львів святкує день ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ