Українські рятувальники вилетіли з Індії до Непалу – ДСНС

Українські рятувальники вилетіли з Індії до Непалу – ДСНС

02.05.15 09:56 0 759
Українські медики та рятувальники вилетіли з Індії до Непалу, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Українська експедиція у складі представників ДСНС та МЗС: психологів, фахівців медицини катастроф Служби порятунку та рятувальників на чолі з виконувачем обов’язків голови ДСНС Зоряном Шкіряком вилетіла у район землетрусу для здійснення евакуації громадян України», – повідомили у ДСНС у п’ятницю увечері.

За словами Зоряна Шкіряка, частину українців з Непалу відправлять чартерними літаками до Індії, де знаходиться літак ІЛ-76 Міноборони України. Його наразі ремонтують і до Катманду це літак буде готовий вилетіти 3 травня, повідомляли у Міноборони.

За повідомленням МЗС, наразі у Непалі близько 100 громадян України очікують вильоту на Батьківщину. Загальна кількість громадян України, які на момент землетрусу могли перебувати в країні становить 210 осіб. Із 46 людьми контакт ще не встановлений.

У результаті землетрусу, що стався у непалі 25 квітня, загинуло пона 6 тисяч 200 людей. Ще 14 тисяч були поранені та травмовані.

Раніше в ООН підрахували, що різною мірою землетрус вплинув на життя восьми мільйонів людей, це чверть населення Непалу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Ніна Матвієнко отримала ...

КОМЕНТАРІ