У Києві до річниці затримання Сенцова покажуть фільм про режисера

У Києві до річниці затримання Сенцова покажуть фільм про режисера

03.05.15 14:14 0 708
У Києві, в кінотеатрі імені Чапаєва 11 травня пройде акція солідарності з українським кінорежисером Олегом Сенцовим. У рамках заходу пройде серія кінопоказів.

Про це повідомив в ефірі Радіо Свобода кінорежисер Мирослав Слабошпицький.

«О сьомій вечора там буде шматок незакінченого документального фільму, буде фільм «Гамер», будуть виступи, сестра Олега буде по скайпу з Москви», – розповів Слабошпицький.

За його словами, акція буде приурочена до річниці затримання кримського кінорежисера.

Олег Сенцов був затриманий у Криму співробітниками ФСБ Росії у травні 2014 року. З тих пір він перебуває під вартою. Його звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі з метою дестабілізації політичної ситуації на півострові. Адвокат Сенцова заявляв, що у кримському СІЗО його катували. Режисер провину не визнає. Крім нього у цій справі заарештовані кримські активісти Олександр Кольченко, а також Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній.

Афанасьєв і Чирній пішли на угоду зі слідством, і вже отримали вироки – по 7 років позбавлення волі. За умовами угоди, вони повинні будуть свідчити на суді проти Сенцова і Кольченка.

16 квітня слідство висунуло Сенцову звинувачення в остаточній редакції. Крім уже інкримінованих епізодів, в остаточному обвинуваченні додали ще один – «незаконне зберігання зброї».

Звільнити Сенцова закликають багато його колег і правозахисники, які вважають його політичним в’язням. На їхню думку, звинувачення проти Олега Сенцова сфабриковані, а режисер був затриманий за активну участь у протестах проти анексії Криму.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зірка фільму «Москва ...
Наступна новина: Мирослав Маринович: Вірю,що ...

КОМЕНТАРІ