У Франції знайшли спільну фотографію Ван Гога,Гогена і Бернара

У Франції знайшли спільну фотографію Ван Гога,Гогена і Бернара

03.05.15 12:52 0 737
У Франції знайдена фотографія, на якій, імовірно, зображені Вінсент Ван Гог, Поль Гоген і Еміль Бернар.

До такого висновку прийшов французький фахівець Серж Плантюро, який отримав цей знімок разом з іншими фото та малюнками для експертизи від якоїсь жінки-колекціонера, – повідомляє Росбалт.

На цьому знімку зображені шість чоловік. В одному з них експерт впізнав Поля Гогена. На художнику типові для нього широкі і мішкуваті бретонські штани, а на голові – шапочка з цигейки, в якій Гоген фігурує і на ряді автопортретів.

В іншому сидить за столом Плантюро побачив людину, схожу на Ван Гога, передає Lenta.ru.

Однак, на відміну від знайомого всім образу художника, у зображеного на фотографії більш широке обличчя і потужна щелепа. Фахівець вважає, що добре відома за автопортретам трикутна форма обличчя Ван Гога пояснюється тим, що художник рано видалив собі чимало хворих зубів, а пізніше вставив нові і це дещо змінило його зовнішність.

Серед інших людей на знімку експерт упізнав ще двох митців – Еміля Бернара і Арнольда Конінга, а також політика Фелікса Дюваля і актора Андре Антуана. Усіх їх зобразив невідомий фотограф в Парижі, поруч c будинком 96 по вулиці Бланш, де в той час перебував репетиційний зал театру «Лібр». Цей квартал розташований біля підніжжя Монмартра, недалеко від якого дійсно якийсь час жив Ван Гог. На думку Плантюро, знімок зроблений приблизно в 1887 році, тобто в період художніх експериментів як для Ван Гога, так і для Гогена.

Тим часом, на думку фахівців музею Ван Гога, малоймовірно, що на знімку зображений саме він. За словами експертів, художник ненавидів фотографуватися і відмовлявся це робити. До того ж, вважають фахівці, людина на знімку не схожий на знаменитого художника.

Фотографія розміром 88 на 119 міліметрів буде продана в червні з аукціону в Брюсселі. Оціночна вартість – 120-150 тисяч євро.

Раніше вважалося, що збереглося всього дві фотографії Ван Гога і обидві були зроблені в роки його юності.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зварич переконаний,що ...
Наступна новина: Хмельницька область: за ...

КОМЕНТАРІ