Помер на 76 році життя класик ритм-енд-блюзу та соулу Бен І Кінг

Помер на 76 році життя класик ритм-енд-блюзу та соулу Бен І Кінг

03.05.15 08:08 0 690
Зірка ритм-енд-блюзу та соулу Бен І Кінг (Бенджамін Ерл Нельсон) помер у США у віці 76 років. За словами агента співака Філа Брауна, смерть наступила в четвер.

Кінг став зіркою в кінці 1950-х, початку 1960-х років. Він володів унікальним проникливим баритоном і, за оцінками музичних критиків, зробив колосальний внесок у популяризацію ритм-енд-блюзу та соулу серед білої публіки США та Європи. – повідомляє ВВС.

Підліток з Гарлема виступав у складі напіваматорської групи The Five Crowns, потім продюсер Джордж Тредвелл в 1958 році запросив його в команду The Drifters.

Незабаром тодішній фронтмен The Drifters не зміг брати участь в студійному записі пісні There Goes My Baby, і новачок, який ще виступав під своїм справжнім ім’ям, замінив його. Пісня зробила групу і самого Кінга знаменитими.

Бен І Кінг був одним з найдобріших, чутливих і талановитих людей, кого я мав честь знати і називати одним протягом 50 років

Протягом 1959 разом з The Drifters він записав пісні, що стали хітами Dance With Me, This Magic Moment (у фільмі «Дорога в нікуди» 2010 року вона звучить у виконанні лідера групи The Velvet Underground Лу Ріда), I Count the Tears і Save the Last Dance for Me.

Талановитий вокаліст зажадав у Тредвелла, який платив йому всього 100 доларів на тиждень, збільшення гонорару, а отримавши відмову, вирішив почати сольну кар’єру під псевдонімом Бен І Кінг.

Найвідоміша пісня Кінга – Stand By Me («Встань поруч»), яку він написав у співавторстві з Джеррі Лібером і Майком Стіллером. У 1975 році свою версію Stand By Me, яка вважається гімном чоловічої дружби, виконав Джон Леннон.

Культова композиція дев’ять разів входила до першої п’ятірки щотижневих хіт-парадів США, займає четверте місце серед усіх пісень XX століття по частоті виконання на американських радіостанціях і включена до золотого фонду звукозапису Бібліотеки конгресу.

Вихід на екрани в 1987 році однойменного фільму за мотивами роману Стівена Кінга викликав новий сплеск популярності старої пісні, якийсь час очолювала британський хіт-парад.

Моїй любов’ю до музики я зобов’язаний йому, як мало кому іншому Боб Харріс, музичний ведучий BBC Radio 2

Хіти Бена Кінга There Goes My Baby (1958), Spanish Harlem (1961) і Stand By Me (1961) Зал слави рок-н-ролу включив в число композицій, які сформували сучасну поп-музику, вони також входять до списку 500 найкращих пісень усіх часів за версією журналу Rolling Stone.

Останній раз Бен І Кінг підкорив хіт-паради в 1975 році, записавши танцювальну пісню про кохання у стилі диско Supernatural Thing, Part I, але продовжував активно працювати і в 1990-і роки.

Співак заснував благодійний фонд, що допомагає отримати освіту підліткам з бідних сімей.

«У моєму вокалі чути відгомін юності, коли я співав на перехрестях і в нью-йоркському метро», – сказав він в 2013 році в одному з останніх інтерв’ю, даному британській газеті Guardian.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: Інтеру вже не цікаві Віда ...

КОМЕНТАРІ