Івано-Франківщина: бережіть ліс від пожеж!!!!

Івано-Франківщина: бережіть ліс від пожеж!!!!

04.05.15 11:36 0 622
Разом із відпочинком та розвагами, яких всі з нетерпінням очікують, теплі весняні дні приносять чимало клопоту, головним чином – працівникам ДСНС, робітникам лісгоспів та правоохоронцям, що охороняють лісові багатства області. Основна небезпека від якої страждає флора і фауна краю – це пожежі. Пожежі бувають трьох видів: низові, верхові та підземні.

Низові пожежі характеризуються горінням сухого трав'яного покрову, лісової підстилки і підліску без захоплення крон дерев, вони є менш небезпечними для лісового масиву, тому їх легше ліквідувати. На жаль, в деяких випадках, без вчасного гасіння, вони можуть стати верховими, що є більш нищівними, характеризуються швидким поширенням, потребують значних зусиль для ліквідації.

Як відомо, такі пожежі спричиняються різними чинниками та найчастіше виникають через недбалість людей: необережно викинутий недопалок чи не загашене багаття, все це, в подальшому може призвести до трагедій і значних втрат флори і фауни краю. Знайти ж винних дуже складно, адже часто-густо громадяни навіть не задумуються подбати не тільки про свою, а й безпеку навколишнього середовища.

Отож будьте уважними і бережливими! На відпочинку не потрібно забувати про елементарні правила безпеки. Відпочивши в лісовому масиві, будь-ласка, прибирайте після себе сміття і перевіряйте чи не залишили ви бува непогашене багаття або недопалок. Ваша необережність в подальшому може призвести до трагічних наслідків, а дбайливе ставлення до природи допоможе зберегти лісові багатства.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: ...
Наступна новина: Київська область: ...

КОМЕНТАРІ