Комуністичні ідеї зникнуть разом із поколінням,народженим у СРСР,– «Вільний мікрофон»

Комуністичні ідеї зникнуть разом із поколінням,народженим у СРСР,– «Вільний мікрофон»

05.05.15 14:19 0 544
Радянщина так вгризлася у свідомість людей, що в Україні ще має вирости бодай одне нове покоління, щоб комуністичні ідеї остаточно пішли у минуле. У цьому переконані мешканців Західної України і Києва. Фото: ZIK

Такими є результати опитування народного проекту «Вільний мікрофон» телеканалу ZIK у рубриці «Питання тижня». У період травневих свят воно звучало так: «Скільки часу ще допікатимуть Україні комуністичні ідеї?».

Частина народних ораторів переконані: починати боротися з комунізмом в Україні потрібно було ще на початку 90-х років, одразу після здобуття незалежності. Тоді б процес лікування від «червоної чуми» можна було б провести поетапно і достатньо ефективно. Натомість комуністи не лише виявилися не поза законом, а й до останнього часу були при владі на втіху своїм прихильникам, продовжуючи нав’язувати людям свої ідеї.

«Людям, які виховувалися в радянському дусі, не легко змінити світогляд, менталітет. Минуле вжилося в їхню свідомість. Тим паче, що комуністи постійно нагадували про себе», – заявив один із учасників опитування.

Відтак українці на власному досвіді переконалися: повний відрив від минулого і пошук справді свого вільного шляху – тривалий процес. У цьому контексті чимало учасників «Вільного мікрофону» проводили аналогії із біблійною історією про Мойсея.

«Ви пам’ятаєте, як Мойсей водив євреїв по пустелі 40 років? Щоби ті, хто народився рабами, померли, – нагадав чоловік у Києві. – Тим, хто прожив у певній ідеології 20, 30, 40 років, дуже важко розставатися зі старими ідеями. Тож Мойсей чекав, поки народиться і виросте вільне покоління, яке не знає, що таке рабство».

«Мойсей 40 років водив своїх людей. У нас же після Майдану минув тільки один рік. Утім саме ця подія почала нас по-справжньому відводити від комуністичної навали», – додав молодий чернівчанин.

Відтак, на думку близько 80% українців, комуністичні ідеї зникнуть лише тоді, коли у країні виросте геть нове покоління.

«На комунистическую идею ориентированы люди пожилого возраста. Комунизм умрет вместе с ними. Среди молодежи он не находит поддержки», – заявив киянин.

«Думаю, комуністичні ідеї зникнуть тоді, коди у нас переважатиме нове покоління – молодих людей, які народилися в незалежній Україні, які мають зовсім інші погляди. Коли саме ці молоді, енергійні та ініціативні люди будуть організовувати роботу міста, країни», – додала молода жінка.

Більше думок про те, коли комуністичні ідеї зникнути з України, можна почути щовечора на телеканалі ZIK у спеціальних випусках народного проекту «Вільний мікрофон» – «Питання тижня». Поточні випуски програми дивіться щодня і щогодини у денний та вечірній час.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ