Найгероїчніші діти України здобули всеукраїнську премію

Найгероїчніші діти України здобули всеукраїнську премію

05.05.15 13:36 0 547
На 7-й щорічній Всеукраїнській премії «Диво-Дитина 2015» знаменитості, політики та спортсмени обрали переможців. Найбільше овацій зібрали малюки, що здобули перемогу з номінації «Найгероїчніша дитина». Ними стали восьмирічна Віра Яковлєва з села Маківка Полтавської області, котра врятувала з пожежі молодших брата і сестру, та 10-річна Катя Листошенкова з смт Лиманське Роздільнянського району Одеської області, яка врятувала першокласника, що провалився під кригу.

Про це повідомив журналіст Сергій Горицвіт.

Церемонія нагородження відбулася в актовій залі Міністерства освіти і науки України наприкінці квітня. Переможців привітали міністр освіти Сергій Квіт, голова журі народна артистка України Ольга Сумська та президент премії Віктор Новіков. Усі фіналісти отримали грошову винагороду, дипломи переможців, подарунки від партнерів премії та звання «Дитина року-2015».

Крім того, в актовій залі Головного управління ДСНС України в Одеській області виконувач обов’язків начальника Головного управління Орест Фок нагородив цінним подарунком Катеринку Листошенкову. Сама ж юна героїня дуже скромно ставиться до свого відважного вчинку і вважає, що допомога ближньому – це обов’язкове правило, якого має дотримуватися кожна людина. Нагороду тут отримала також учителька початкових класів Катерина Коровіна.

Сама ж подія, за яку дівчинка отримала нагороду, сталася 14 лютого, коли в будинку культури села Лиманське відзначали 25-річчя виводу військ з Афганістану. Першокласник Альберт Рислінг тоді грався на льоду Кучурганського водосховища і провалився під воду. Катя Листошенкова бачила, що трапилося, і спочатку намагалася врятувати хлопчину, подаючи йому гілки, але сама теж провалилася. Діти, що були поблизу, почали кликати на допомогу дорослих.

Першою прибігла вчителька Катерина Коровіна. Вона скинула куртку і попрямувала до потерпілих. Спочатку витягла Катю, а потім підповзла до Альберта.

«Він 5-7 хвилин був у крижаній воді, його пальчики просто вислизнули із моєї руки і він пішов на дно. Я, не задумуючись, стрибнула в ополонку, піймала його і передала нашому колишньому учню Ігорю Снітковському, який підповз до нас», – розповіла згодом Катерина Миколаївна.

Чоловіки, що прибули на допомогу, створили живий ланцюг, витягли дітей та вчительку на берег і передали бригаді швидкої допомоги.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ