На Львівщині відзначили 100-річчя перемоги Українських Січових Стрільців на горі Маківка

На Львівщині відзначили 100-річчя перемоги Українських Січових Стрільців на горі Маківка

05.05.15 16:21 0 746
На Львівщині у Сколівському районі близько трьох тисяч українців 3 травня 2015 року вшанували пам'ять Українських Січових Стрільців, які сто років тому на горі Маківка здобули перемогу в бою з московськими окупантами.

В урочистостях взяли участь представники обласної влади Львівщини, громадські діячі, представники Львівської обласної організації ВО "Свобода", ветерани національно-визвольних змагань, військові Збройних сил Украйни та добровольчих батальйонів, представники Сколівської районної влади, народні депутати України, пластуни, активісти молодіжної організації "Студентська свобода" та громадської організації "Сокіл".

Після сходження на гору Маківку учасники урочистостей поклали квіти до Меморіалу та запалили лампадки на могилах Українських Січових Стрільців, після чого відбулася панахида ща полеглими та віче.

Очільник ВО "Свобода" Олег Тягнибок, виступаючи на вшануваннях, зазначив: "Европа мусить пам'ятати про те, що саме відважні Українські Січові Стрільці 100 років тому боронили її від російської навали, що саме молоді воїни зупинили російською орду". Націоналіст наголосив, що зараз історія повторюється: патріоти у ЗСУ, Нацгвардії, добровольчих батальйонах і нині стоять на обороні територіяльної цілісності України та захисту Европи.

" тут уже під прапорами "Сокола" та "Свободи" стоять хлопці, які повернулися з передової російсько-української війни", - зауважив Олег Тягнибок.

Боєць 25-го батальйону "Київська Русь" Збройних Сил України свободівець Володимир Назаренко повідомив, що на разі батальйон, у якому він перебуває, - на ротації та доукомплектації. "Ми зазнали значних втрат і у техніці, і, на жаль, у нас з'явилися ангели, які поповнили наше небесне військо, після тих славнозвісних подій у Дебальцевому. Те, що зараз кажуть, що у Дебальцевому українські бійці ганебно відступили, то я так не думаю, адже ми там знищили разів, напевно, в десять більше ворожої техніки та ворожих сил. Тому моїм обов'язком є вшановувати пам'ять не тільки моїх побратимів, але й наслідувати подвиги наших пращурів, які воювали. І те, що ми зараз робимо на сході, - це продовження їхньої справи. Нашим обов'язком є здобути перемогу, яка полягатиме у збереженні української держави.

Ми повинні, здобуваючи мир, не зганьбити та не змарнувати подвигу наших пращурів, які у Карпатських горах 100 років тому воювали та захищали нашу Батьківщину".

Керівник організації "Сокіл", командир першої роти батальйону особливого призначення "Січ" Юрій Черкашин (позивний "Чорнота") зазначив, що, як і 1915 року, так і 2015-го ведеться позиційна війна із використанням артилерії.

" на Донбасі найбільше скупчення артилерії з часів Другої світової війни. Ця війна для нас є аналогічною й тому, що ми протистоїмо тому самому ворогу - московському окупантові", - зауважив Юрій Черкашин.

Націоналіст також зазначив, що його бійці вірять у перемогу, у те, що наші вояки повернуть усі втрачені українські землі.

"На цій вершині я уже вп'яте, адже тут відчуваю дух перемоги. Кожного року ми проводимо на цій горі вишкільні табори для активістів нашої організації "Сокіл". у нас у цьому таборі більше 30 учасників уже нинішньої війни, які раніше тут проходили тренування, а зараз борються із ворогом на сході", - наголосив Юрій Черкашин.

"Історія повторюється, адже ті цінності, які відстоювали січовики 100 років тому, продовжують боронити нові покоління українських воїнів. Вони оберігають українську землю і державу, її цілісність і унітарність, нашу українську мову, культуру і духовність. Саме тому україноцентризм і націєцентризм як філософія об'єднання українських громадян має і в майбутньому стати наріжним каменем утвердження України. Проте цей україноцентризм має бути не формою, не декораціями, як ми спостерігаємо не раз від наших можновладців, особливо на хвилі національного піднесення. Він має бути вмонтований у наше життя за змістом - від помислів до чітких і однозначних законів та принципів життя", - зауважив керівник фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді Йосиф Ситник.

Після урочистої частини представники товариства "Пам'ять" провели театралізоване військово-історичне дійство "Бій за гору Маківку".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відбувся ...
Наступна новина: У Львові відбувся перший ...

КОМЕНТАРІ