Пам’ять полеглого на Сході України військового льотчика Дмитра Майбороди увіковічено в його рідній школі (+фото)

Пам’ять полеглого на Сході України військового льотчика Дмитра Майбороди увіковічено в його рідній школі (+фото)

05.05.15 14:36 0 533
Пам'ять воїна-патріота, який загинув у зоні АТО, захищаючи територіальну цілісність України – Дмитра Майбороди увіковічнили у Вінниці. Так, на фасаді школи № 26 Вінницької міської ради на честь Героя, колишнього випускника навчального закладу, було відкрито меморіальну дошку.

Ініціаторами встановлення меморіальної дошки стали педагогічний та батьківський колектив школи, в якій здобував середню освіту Дмитро Майборода.

Нагадаємо , командир екіпажу літака АН-26 Дмитро Майборода з травня по липень 2014 року виконав 35 бойових вильотів для перевезення військових, озброєння, матеріально-технічних засобів в зону АТО, проводив евакуацію поранених та хворих. 14 липня 2014 року на висоті 6200м. в районі населеного пункту с.Давидо-Микільське, Краснодонського району, Луганської області (територія контрольована бойовиками) літак, в якому він перебував, був збитий випущеною ракетою повітря-повітря з території Російської Федерації.Він разом з помічником командира екіпажу, майором Дмитром Шкарбуном, ціною власних життів, до останнього керував літаком, що дозволило іншим членам екіпажу евакуюватися.

29 вересня у Вінниці попрощалися із загиблими членами екіпажу військово-транспортного літака АН-26 Повітряних Сил Збройних Сил України - майором Дмитром Майбородою та майором Дмитром Шкарбуном. Поховали зихисників України на Алеї Героїв Центрального міського кладовища.

Указом Президента України № 917/2014 від 4 грудня 2014 року, за виняткову мужність і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності Української держави, вірність військовій присязі, присвоєно звання «Герой України» з удостоєнням ордена "Золота Зірка"— майору (посмертно).









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ