У Луцьку відбулася легкоатлетична естафета

У Луцьку відбулася легкоатлетична естафета

06.05.15 12:34 0 582
Традиційно, уже в 55 раз, у нашому міста відбувається легкоатлетична естафета на призи незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова». Захід приурочений до 70-річчя перемоги над нацизмом у Європі та 70-й річниці завершення Другої світової війни.

Метою заходу є вшанування пам'яті полеглих у роки Другої світової війни, патріотичне виховання дітей та молоді, пропаганда здорового способу життя, профілактика шкідливих звичок, популяризація легкої атлетики серед населення міста.

Загальне керівництво естафети здійснює комітет по фізичній культурі та спорту міської ради спільно з редакцією незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова».

На старт естафети, який відбувався на меморіальному комплексі “Вічна Слава”, завітав і Луцький міський голова Микола Романюк. “Хочу подякувати колективу та головному редактору газети “Волинь-нова” за їхню послідовність і те, що щорічно ми збираємося, щоб дати старт легкоатлетичній естафеті, яка присвячена пам'яті тих, хто загинув за свободу і незалежність держави. на жаль, йде неоголошена війна Росії проти України. На меморіалі є могила Героя Майдану Василя Мойсея. Це ще раз заставляє нас задуматися над тим, як нам необхідно жити”, - наголосив він.

Міський голова подякувати педагогам, тренерам та учасникам за участь в естафеті. На його переконання, її учасники таким чином віддають шану пам'яті всім, хто загинув за честь, свободу і незалежність нашої держави та демонструють важливість здорового способу життя.

Також Микола Романюк висловив вдячність організаторам заходу та побажав спортсменам успіху, гартувати силу, витривалість і терпіння та досягати нових перемог.

Привітав учасників головний редактор незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова» Олександр Згоранець.

Опісля спортсмени в знак пам'яті за загиблими переможцями поклали квіти до “Вічного вогню” та могили Василя Мойсея.

Пострілом зі спортивного пістолета міський голова Микола Романюк відправив представників 46 команд-учасниць на дистанцію.

Всього на старт вийшли понад 550 учасників, які боролися за нагороди в 5 групах:

- вищі навчальні заклади ІІІ-ІV рівнів акредитації;

- вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації, професійні училища;

- загальноосвітні навчальні заклади;

- ліцеї;

- колективи підприємств, установ, організацій міста.

Учасники естафети подолали 12 етапів: від меморіального комплексу «Вічна Слава» по проспекту Перемоги, вулицях Винниченка, Словацького, Богдана Хмельницького, Сенаторки Левчанівської, Глушець, Парковій, проспекту Волі, вулиці Шопена, проспекті Перемоги та сягатиме протяжністю 3 тис. 650 м.

Цьогоріч, як і минулого року, перемогу у загальному заліку здобули представники Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Вони подолали дистанцію за 10 хвилин 45 секунд.

Перемогу серед вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації здобула команда Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Представники Луцького педагогічного коледжу були кращими серед вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, професійних училищ.

Серед загальноосвітніх навчальних закладів кращими були представники НВК “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 22 - ліцей”.

Команда Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою здобула перемогу серед ліцеїв.

І у групі “Колективи підприємств, установ, організацій міста” кращими стали представники міського центру туризму, спорту та краєзнавства учнівської молоді.

Нагородили й наймолодшого учасника естафети – Ольгу Гупало (НВК “Гімназія № 14”) та найстаршого – Олександр Оришко (Міський центр туризму, спорту та краєзнавства учнівської молоді).

Команди-переможці нагороджені перехідними кубками і дипломами комітету по фізичній культурі та спорту міської ради, а також грошовою винагородою від незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова». Команд-призерів нагородили дипломами.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна оглянув ...
Наступна новина: На Тернопільщині відкрили ...

КОМЕНТАРІ