У Луцьку обговорили проблеми житлового господарства та польський досвід у цій сфері

У Луцьку обговорили проблеми житлового господарства та польський досвід у цій сфері

06.05.15 11:39 0 566
28-29 квітня 2015 року в Луцьку в рамках реалізації міжнародного проекту «Розвиток комунальних послуг, як складова сталого розвитку міст польсько-українського прикордоння», який співфінансується з коштів Програми транскордонної співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013, відбувся семінар на тему «Житлове господарство. Управління житловими одиницями, процедури та системи управління, в тому числі телеінформаційні. Інвестиції та політика ремонтів».

Участь у семінарі взяли працівники департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради, керівники житлово-експлуатаційних контор нашого міста, а також польські колеги з міста Холм (Республіка Польща).

Модерував та задавав робочий тон семінару перший заступник виконавчого директора Acоціації міст України Олександр Мазурчак, який

розкрив актуальну тему «Адміністративно-територіальна реформа та реформа у сфері місцевого самоврядування». Директор управління

геодезії, картографії і комунального майна Холмської міської ради Ришард-Збігнєв Понятовський представив польський досвід у сфері

комунального господарства на прикладі міста Холм.

Жваву дискусію викликав виступ Юлії Сабатюк - голови Асоціації ОСББ «Лучани». Вона розповіла про діяльність ОСББ, переваги його створення та про механізм залучення кредитних коштів, як один із шляхів проведення термомодернізації багатоквартирного житла.

Директор Луцького «М.Ж.К.» ЛТД Валерій Ковалюк презентував процес будівництва багатоквартирних будинків у місті Луцьку: від ідеї до заселення. Представниця Холмської міської ради Анна Бучек представила свої напрацювання щодо комунального будівництва, їх форми, фінансування та управління.

У процесі дискусії директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Іван Кубіцький зазначив, що для лучан польський досвід у сфері житлового господарства є дуже цінним, оскільки наші економіки (Польщі та України) у минулому мали багато чого спільного, тому щоб пройти процес змін якомога безболісніше, ми повиннівчитися на чужих помилках.

Підсумував дводенну роботу семінару своєю презентацією модератор Олександр Мазурчак, висвітливши основні проблеми житлового

господарства та напрямки його реформування.

Усі учасники висловили зацікавлення у подальших семінарах на тему комунального господарства з метою підвищення своїх знань, перейманням польського досвіду та надію на подальшу співпрацю між колегами з Польщі та України.

Управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ