Рівненщина: юні скаути стали активними учасниками громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

Рівненщина: юні скаути стали активними учасниками громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

06.05.15 14:00 0 614
05 травня в місті Рівне на території 2-ї держаної пожежно-рятувальної частини в рамках відзначення 150-річчя створення пожежної охорони обласного центру та з нагоди Дня Святого Флоріана – покровителя пожежників, пройшла громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.». На захід були запрошені рівненські харцери – учасники юнацької скаутської організації, що функціонує при костелі Святих Апостолів Петра і Павла.

Акція розпочалася з вшанування пам’яті героїв-вогнеборців, що загинули під час виконання службового обов’язку. Хлопці та дівчата поклали квіти до пам’ятної стели, запалили лампадки і прочитали молитву за відважних людей, які віддали своє життя у боротьбі з вогняною стихією.

Після цього рятувальники запросили дітей на екскурсію в пожежну частину. Гості оглянули всі приміщення підрозділу та ознайомилися з побутовими умовами несення служби і робочим графіком вогнеборців. Далі юним скаутам показали пожежно-рятувальну техніку та спеціальне обладнання, що використовують співробітники ДСНС для гасіння пожеж і порятунку людей під час надзвичайних подій. Рятувальники продемонстрували глядачам роботу і бензорізу, за допомогою якого ліквідовують наслідки ДТП, і спеціальних ножиців, котрі швидко розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки, і пневмоподушки, котра здатна легко підняти 20-тонний автомобіль, і апаратів захисту органів дихання, без яких робота у задимленому приміщені просто не можлива. Але найбільше усіх присутніх вразив пожежний кінно-бочковий хід (бочка з ручним насосом, що змонтований на двохосному возі). На подив дітлахів, від раритетного експоната ХІХ-го століття рятувальники швидко подали воду на гасіння умовної пожежі, що дозволило побачити, як у стародавні часи пожежники боролися з вогнем.

Потому працівники Служби порятунку запросили відвідувачів до актової зали, де розповіли дітям про історію створення та розвитку пожежної охорони Рівного, цікаві сторінки літопису Служби та приклади героїчних вчинків вогнеборців минулого і сучасності. Також, серед молоді рятувальники провели і профорієнтаційну роботу. Усіх присутніх ознайомили з умовами вступу до вищих навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій та правилами проходження навчання.

На завершення акції перед дитячою аудиторією свою вправність та майстерність швидко бігати по драбинах та долати перешкоди продемонстрували спортсмени-рятувальники збірної команди області з пожежно-прикладного спорту, після виступу яких приємно вражені глядачі щиро нагородили спортсменів сплеском овацій та аплодисментів. Також для гостей рятувальники провели розважальні конкурси і вікторини, а на завершення святкового дійства усі присутні на згадку отримали сувенірні подарунки.

« діти мали змогу душею і серцем торкнутись історії пожежної охорони нашого міста, проникнути духом унікальної та героїчної професії рятувальника. Наші співробітники ознайомили гостей з історичним шляхом рятувальних формувань Рівного з часів сивої давнини до сучасної Держслужби з надзвичайних ситуацій – центрального органу влади, діяльність якого направлена на запобігання виникнення надзвичайних ситуацій, порятунок та допомогу людям, що потрапили у біду», - зазначив начальник Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Віктор Бабак. Також, керівник міського підрозділу ДСНС запевнив, що в рамках відзначення 150-ї річниці створення пожежної охорони Рівного на мешканців та гостей обласного центру чекають ще багато цікавих і пізнавальних заходів, під час яких громадяни зможуть більш детально познайомитися з професією рятувальника, навчитися правилам безпечної життєдіяльності та приємно відпочити.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині про сучасні ...

КОМЕНТАРІ