під час благодійного фестивалю піротехніки ДСНС навчали волинян правилам безпеки під час виявлення боєприпасів

під час благодійного фестивалю піротехніки ДСНС навчали волинян правилам безпеки під час виявлення боєприпасів

06.05.15 14:22 0 542
У минулі вихідні у Луцьку відбувся благодійний фестиваль «Вір. Борися. Люби». У рамках фестивалю, що пропагував здоровий спосіб життя та популяризував воєнну справу, тривав збір пожертв на потреби української армії.

Фестиваль розпочався спортивною естафетою, першість у якій, до речі, вибороли вихованці Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Представники силових структур – рятувальники, правоохоронці, прикордонники, працівники нацгвардії – узяли участь у силових змаганнях. Крім того, лучани та гості міста побачили кінологічне шоу, показові майстер-класи з ай-кідо, довідалися, як надавати першу домедичну допомогу, скуштували смачні страви, приготовані не тільки місцевими кондитерами, але й переселенцями із Криму. Для наймолодших гостей свята працювали творчі студії просто неба. Святкову атмосферу створювала концертна програма та призова лотерея.

До яскравого дійства долучилися й співробітники обласного управління ДСНС України. Працівники піротехнічної групи представили на розгляд гостей фестивалю пересувну експозицію макетів вибухонебезпечної продукції. Заступник начальника піротехнічної групи Олег Тарасюк розповів усім охочим про небезпечні властивості снарядів, мін, гранат тощо. Він наголосив, що боєприпаси не мають строку давності та закликав бути украй обережними, натрапивши на такі неприємні знахідки. Аудиторія, яку зібрали піротехніки, в основному складалася з підлітків-хлопчаків, проте й дорослі чоловіки і навіть жіноцтво уважно розглядали «колекцію» боєприпасів. Рятувальники повідали також про особливості знешкодження фугасів залежно від їхнього типу. Нагадали й про випадки мінування «мирних» речей – мобільних телефонів, іграшок, пляшок з-під напоїв та цигаркових коробок, тож закликали не зачіпати підозрілі предмети, а негайно викликати рятувальників за номером «101».

Організатори дійства подякували усім учасникам фестивалю, зазначивши, що спільними зусиллями завжди творяться великі справи, які дають хороші результати.

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ