На Прикарпатті розпочалися зональні етапи ХХІ Всеукраїнського фестивалю ДЮП

На Прикарпатті розпочалися зональні етапи ХХІ Всеукраїнського фестивалю ДЮП

06.05.15 17:17 0 513
П’ятого травня із нетерпінням очікували десятки юних рятувальників – членів Дружин юних пожежних на Прикарпатті. Саме цього дня на базі Гвіздецької загальноосвітньої школи Коломийського району відбувся перший зональний етап ХХІ Всеукраїнського фестивалю ДЮП.

У інтелектуальних, артистичних змаганнях – а саме так, без сумніву, можна охарактеризувати фестиваль юних рятувальників – взяли участь чотири команди: «Спалах» із Чернелицької ЗОШ Городенківського району, «Великі комбінатори» зі Старогвіздецької загальноосвітньої школи Коломийського району, «Сигнал 101» із Корничів тієї ж таки Коломийщини та «Веселий брандспойт» Заболотівської ЗОШ Снятинського району.

Номери усіх старшокласників у конкурсах «Візитка», «Домашнє завдання», плакату соціальної реклами були сповнені іскристого та тонкого гумору, веселощів та оптимізму. Дуже тонко обігрувалася тема безпеки життєдіяльності, адже без виконання та дотримання найпростіших правил – і це зрозуміло і дорослим й дітям – щасливого та повноцінного життя годі й уявити. Водночас цьогоріч на фестивалі учасники журі мали змогу спостерігати й нові віяння, котрі відповідають реаліям сьогодення: особливу увагу юні рятувальники звертали на правильне поводження із вибухонебезпечними предметами, а у костюмах виступаючих яскраво проглядали патріотичні мотиви. Діти виходили на сцену у вишиванках, дівчата – ще й заквітчані вінками. У музичному супроводі режисери номерів також надавали перевагу українським народним мотивам та колориту. Усе це залишило і у юних артистів, і у глядачів і в журі якнайприємніші враження.

Хороші теоретичні знання та практичні навики продемонстрували команди Дружин юних пожежних і в медичному конкурсі та конкурсі грибів.

Найкращими «влучними ствольщиками», на подив усіх, не завжди ставали хлопців: серед лідерів у цьому конкурсі було й чимало дівчат. Після довгої, напруженої та запеклої боротьби все-таки перемогли найкращі. Перше загальнокомандне місце посіла команда «Сигнал 101» із Корничів Коломийського району, друге - «Спалах» із Чернелицької ЗОШ Городенківського району, а третє - «Великі комбінатори» зі Старогвіздецької загальноосвітньої школи. Корницькі та чернелицькі юні рятувальники будуть представляти свої райони на обласному етапі ХХІ Всеукраїнського фестивалю ДЮП, котрий стартуватиме на Прикарпатті уже незабаром.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: завершилася ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ