В Закарпатській області у Мукачеві школярі вчилися одягати протигаз і користуватися вогнегасником

В Закарпатській області у Мукачеві школярі вчилися одягати протигаз і користуватися вогнегасником

06.05.15 12:02 0 726
Закарпатські школярі в рамках проведення Днів цивільного захисту продовжують відточувати навички дій в умовах надзвичайних ситуацій. Зокрема, 5 травня такий захід відбувся у мукачівській загальноосвітній школі №10. Під час Дня ЦЗ учні традиційно рятувалися від умовної пожежі та вчилися користуватися первинними засобами пожежогасіння.

Спочатку в навчальному закладі пролунали три дзвінки, які сповістили про пожежу в будівлі школи. Відтак всі учні й педагогічний колектив оперативно покинули приміщення й зібралися на подвір’ї. Евакуація тривала 3 хвилини, що вказує на високий рівень підготовки школярів і вчителів до надзвичайних подій.

На шкільному подвір’ї представники навчального закладу розповіли й показали дітям, як треба правильно одягати протигаз і костюм хімічного захисту. Рятувальники, у свою чергу, ознайомили учнів із комплектацією пожежного автомобіля, продемонструвавши спеціальне обладнання вогнеборців. Також молодь мала змогу приміряти на себе костюм пожежника, включаючи кисневі балони та апарати захисту органів дихання та зору, і перевірити своє вміння користуватися вогнегасником. Насамкінець бійці ДСНС здійснили показові виступи перед школярами, загасивши умовну пожежу.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Рівненській області вміст ...

КОМЕНТАРІ