В Чернівецькій області рятувальники провели для вихованців дитячого садочку навчальний захід

В Чернівецькій області рятувальники провели для вихованців дитячого садочку навчальний захід

06.05.15 19:11 0 607
З метою популяризації професії рятувальника та навчання дітей правилам безпеки життєдіяльності працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели навчальний захід з вихованцями дошкільного навчального закладу № 44, що знаходиться по вул. Руській у Чернівцях. Вся зустріч була проведена в ігровій формі, що дало змогу маленьким діткам краще запам’ятати слова рятувальників.

Захід розпочався із безлічі питань діток до рятувальників, яких цікавило буквально все: починаючи з «що є у пожежній машині» і закінчуючи «що робити у разі пожежі». Рятувальники старалися якомога цікавіше розповісти вихованцям садочку про свої важкі професійні будні. Разом з цим, працівники Управління не забули діткам нагадати і про правила безпеки та про те, що завжди потрібно слухати батьків і жодному разі не гратися із вогнем. Для кращого засвоєння матеріалу малечі були показані мультфільми з правилами безпеки.

Після цього, на дітлахів чекав справжній сюрприз – до їхнього закладу прибув пожежний автомобіль. Рятувальники продемонстрували дітям спеціальне обладнання та бойовий одяг, за допомогою якої бійці ДСНС виконують дії за призначення. Зокрема, працівники Управління продемонстрували дітям як подається вода під час ліквідації пожеж, яким обладнанням можна розрізати металеві конструкції автомобілів у разі дорожньо-транспортної пригоди. Проте найбільшу радість у дітлахів викликала можливість приміряти справжній бойовий одяг рятувальників, спробувати самотужки подати воду з пожежного ствола та посидіти у пожежному автомобілі. Щирий та дзвінкий сміх дітей свідчив про те, що захід пройшов успішно. «Кожна дитина змалечку повинна привчатися повазі до правил безпеки та важливості їх дотримання. Коли їм про це розповідають справжні рятувальники, люди, які щоденно ризикують власним життям заради порятунку інших, то малеча зможе краще запам’ятати ці правил» – підбила підсумки зустрічі завідуюча дошкільним навчальним закладом № 44 Оксана Донець.

Завдяки проведенню таких заходів можна нагадати дітям правила безпеки, закріпити їх на практиці та запобігти нещасним випадкам із малечою.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У дитсадках Львова ...

КОМЕНТАРІ