У рівному відзначили 74-річчя створення 13 загальновійськової армії

У рівному відзначили 74-річчя створення 13 загальновійськової армії

06.05.15 10:53 0 560
У Рівному відзначили 74-ту річницю створення 13 загальновійськової армії, правонаступником якого є оперативне командування «Захід». В урочистостях взяли участь військові, представники влади, а також ветерани частини.

Вшановуючи пам'ять захисників держави, присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих у всі часи військовослужбовців, а також поклали квіти до пам'ятного знаку першому керівнику 13-ої загальновійськової армії – генерал-лейтенанту Петру Філатову.

В урочистостях взяв участь міський голова Рівного Володимир Хомко, перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Приварський, заступник голови обласної ради Степан Павлюк та ін.

Довідково: Формування органів управління 13 загальновійськової армії почалось 5 травня 1941-го року. З вересня 1939-го року по 1991-ий рік перебувала у складі Збройних сил СРСР під назвою 13-та армія. Після розпаду Радянського Союзу у складі Збройних сил України. З 1999 року по 2013 рік — 13-ий армійський корпус ЗСУ. В 2013 році на базі корпусу створене оперативне командування «Північ», а згодом – ОК «Захід». З травня минулого року військовослужбовці особового складу беруть участь в проведенні АТО, захищаючи суверенітет нашої держави на Сході України. У зоні бойових дій загинули офіцери Віталій Лавренчук та Віктор Новіцький.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ