Де сила – там воля: на Маківці відбувся традиційний вишкільний табір

Де сила – там воля: на Маківці відбувся традиційний вишкільний табір

06.05.15 15:29 0 701
"Де сила – там воля"! Під таким гаслом відбувся традиційний сокільський вишкільний табір "Зліт на горі Маківка 2015". Цього разу таборування було особливим, адже у 2015-му році виповнюється 100-та річниця легендарного бою Українських Січових Стрільців проти російської царської армії за гору Маківку. Ворог зазнав поразки з великими втратами. Перемога на Маківці та утримання вершини протягом кількох діб дало можливість розвинути наступ військ на інших напрямках і витіснити москалів з Карпат.

Із 30 квітня по 4 травня 2015 року на горі Маківці у Сколівському районі Львівської області відбувся наметовий вишкільний табір, організатором якого вже вкотре виступила Всеукраїнська громадська організація "Сокіл". Більше сотні націоналістів з'їхалося із різних куточків України, в тому числі й зі звільнених територій Донеччини, аби загартувати свою волю, дух та тіло, здобути нові уміння, підготуватися до тривалої боротьби за свободу українського народу та вшанувати пам'ять полеглих Українських Січових Стрільців у боротьбі з москалями.

На сході України вже більше року триває війна. Відповідно програма вишкільного табору була посилена військовими дисциплінами, аби дати можливість кожному учасникові відчути себе військовим чи добровольцем, який боронить нашу землю від російського окупанта. Тактика ведення бою десятками в наступі та обороні, пересування по пересічній місцевості, сутички із ворогом, впоряд, маскування, медицина, картографія з військовим ухилом, смуга перешкод і багато інших дисциплін викладали "сокільські" інструктори, які мають вже чималий бойовий досвід у російсько-українській війні XXI століття. Аби наблизити умови таборування до бойових у плані розміщення, "сокільці" побудували спостережну вежу та викопали окопи з боку можливого наступу умовного ворога, де постійно перебували чергові. Вночі відпрацювували оборону табору від нападу умовного ворога з використанням піротехніки та армійських димових шашок.

3 травня більше сотні учасників табору долучилися до вшанувань пам'яті Українських Січових Стрільців біля пантеону на верхівці Маківки.

Незважаючи на перемінні погодні умови, учасники табору відповідально поставилися до вимог та завдань вишкільної програми, адже кожен розуміє, що вже завтра війна може дійти і до найвіддаленіших куточків країни. Тож треба бути готовим до всього і вже треба ставати до боротьби та наводити лад у себе вдома – в Україні.

На наших вишкільних таборах, як "Зліт на горі Маківка", "Холодний Яр", "Ямельниця" тощо, ми готуємо молодь до жорстокої буденності, із якою довелося зіткнутися нам особисто. Ми не розказуємо, що буде тяжко у навчанні та легко в бою. Ні, бо знаємо, що боротьба із ворогом забирає ще більше сил, ніж підготовка до неї. Але ми зобов'язані підготувати якомога більше української молоді.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: Чернігів: Інформаційний ...

КОМЕНТАРІ