Відзначення ювілею Шептицького: основним заходом буде академія у Нацопері

Відзначення ювілею Шептицького: основним заходом буде академія у Нацопері

07.05.15 13:13 0 508
Зміст та формат урочистостей з нагоди ювілейної дати мають представити Андрея Шептицького як загальнонаціональну історичну постать, сприяти подоланню сформованого радянською пропагандою стереотипного сприйняття особи митрополита.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр культури В’ячеслав Кириленко під час засідання Організаційного комітету щодо підготовки та відзначення 150-річчя від дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького, інформує прес-служба Львівської ОДА.

Таким чином, основним заходом програми урочистостей має стати академія у Національній опері України у листопаді 2015 року. У Києві, відповідно до затвердженого урядом плану, має бути встановлена меморіальна дошка на честь Андрея Шептицького на Будинку вчителя – у тодішньому приміщенні Центральної ради. Важливу роль у переосмисленні історичної ролі Шептицького мають зіграти демонстрація документальних, науково-популярних та художніх фільмів, поширення науково-популярного ілюстрованого видання про життя митрополита через мережу бібліотек та навчальних закладів. Протягом року у Львівській та іншій областях відбуватимуться наукові, культурні, громадські заходи; всеукраїнську програму заходів продовжить і УГКЦ, яка розпочала рік Андрея Шептицького з листопада 2014 року.

Також В’ячеслав Кириленко наголосив на важливості провести урочисті заходи для українських громад УГКЦ за кордоном.

Представники УГКЦ Йосиф (Мілян) – єпископ-помічник Київської архиєпархії та Богдан (Дзюрах), секретар синоду єпископів УГКЦ зауважили, що митрополит Андрей був не лише видатним церковним провідником, а й громадським діячем, підтримував українську культуру і освіту.

«Відзначення 150-річчя від дня народження на державному рівні має відкрити багатогранність особистості митрополита. Сама увага держави свідчить про те, що церква відіграє важливу роль не лише у духовному, а й у суспільному відродженні України», – сказав владика Богдан.

Для оперативного планування урочистих заходів Міністерство культури сформує робочу групу у складі представників Київської міської та обласних державних адміністрацій, представників УГКЦ, громадськості, інших міністерств.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ДТП на Волині: в ...

КОМЕНТАРІ