Європейський Союз відкриває нові можливості для територіальної співпраці між Молдовою та Україною (+фото)

Європейський Союз відкриває нові можливості для територіальної співпраці між Молдовою та Україною (+фото)

07.05.15 08:52 0 669
Програма з територіального співробітництва країн Східного партнерства (EaPTC) оголошує конкурс проектних пропозицій в рамах програми з прикордонного співробітництва між Україною та Молдовою. у Вінниці відбувся інформаційний семінар щодо підготовки проектів у рамках програми, яка фінансується Європейським Союзом. В ході зібрання експерти програми надали представникам регіональних ЗМІ детальну інформацію щодо особливостей та технічних аспектів Програми в рамках оголошеного конкурсного відбору.

Участь у конкурсі можуть взяти громадські організації, громади, місцеві органи влади з Вінницької, Одеської та Чернівецької областей.

Загальний бюджет для майбутніх спільних проектів українських і молдовських партнерів становить 3,3 млн. євро.

Програма поширюється на Вінницьку Одеську і Чернівецьку області України та усю теріторію Республіки Молдова.

Метою є реалізація спільних транскордонних проектів, спрямованих на активізацію бізнесових зв'язків, розв'язання проблем з довкіллям, створення нових можливостей для зайнятості населення популяризацію транскордонного культурного розмаїття, спрощення міжлюдських контактів.

«Досі ми не мали можливості в повній мірі брати участь у програмах прикордонного співробітництва ЄС. Для багатьох організацій області це буде перший досвід співпраці не тільки в рамках європейського фінансування, але і з молдовськими партнерами. Маючи спільний кордон з Молдовою, ми також маємо низку спільних проблем економвко-соціального та екологічного характеру. Сподіваємося, Програма територіального співробітництва Молдова-Україна допоможе об'єднати зусилля по обидві сторони кордону задля ефективного розвитку громад. Зі свого боку, обласна влада докладає максимум зусиль для забезпечення активної участі області в конкурсі проектів» - зауважила головний спеціаліст управління міжнародного співробітництва облдержадміністрації Юлія Кулакова.

Пріоритетами є розвиток ділових зв'язків вздовж кордону, створення альтернативних можливостей працевлаштування в сільськогосподарській місцевості, вирішення проблем охорони довкілля, включаючи підвищення готовності до боротьби з наслідками надзвичайних ситуацій.

Важливим для Програми, за словами експерта з громадянського представництва EaPTC Любові Паливоди. є також сприяння міжкультурному діалогу, соціальній інтеграції етнічних меншин і розвитку міжособистісних контактів у соціальній, культурній, освітній та спортивній сферах.

«Це перша фінансована Євросоюзом програма з транскордонного співробітництва, в якій країни Східного партнерства працюють між собою без участі партнерів з ЄС. Представники місцевих органів влади та неурядових організацій з обох боків кордону мають змогу самостійно визначати пріоритети та завдання місцевого економічного та соціального розвитку та самостійно вирішувати нагальні питання, через впровадження спільних програм. Для потенційних учасників проектів участь у програмі буде також цінним досвідом, який стане їм у нагоді в подальшій роботі як з програмами ЄС, так і в рамках Е інших міжнародних програм» – наголосила експерт з громадянського представництва EaPTC Любов Паливода.

Заявки на отримання фінансування в рамках програми Молдова - Україна прийматимуть до 14 липня 2015 року.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: Стартувала шкільна ліга ...

КОМЕНТАРІ